11.02.2017 01:43:02
Myślę, że 50 lv na osobę to rozsądna zakładana stawka na dzień. W zeszłym roku do SB na 11 dni zabrałam 350 euro, z czego 50 przywiozłam z powrotem. Opłacone miałam tylko śniadania. W Primorsku dwa lata temu (bez wyżywienia) zmieściłam się w 250. Różnice najbardziej moim zdaniem są widoczne w restauracjach. Ceny dań w SB są wyższe niż na południe od Burgas. Natomiast jeśli chodzi o piwo na plaży, to zdziwiłam się bardzo, bo w SB w sierpniu 2016 r. (https://www.google.pl/maps/place/Srubska...345?hl=pl) płaciłam 2 lv za laną Kamenitzę, podczas gdy w Primorsku rok wcześniej 2,5. Jeśli chodzi o sklepy, w SB jest drożej ale da się znaleźć "przyjazne" markety. Były Penny Market na rondzie przy wjeździe do Nessebaru teraz nazywa się Vaals, ma duży wybór wszelkich produktów i sensowne ceny. Janet City Market w Nessebarze na osiedlu (ul. Struma) ma takie ceny jak duży Janet. Warto też wziąć pod uwagę koszt serwisu plażowego przy szacowaniu kosztów, bo jeśli zakłada się opalanie na leżaku i pod parasolem, to 10 lv za sztukę dodatkowo dziennie pójdzie...