Mam d810 i 3 szt d750 i planuję wymianę właśnie d810 na X-T2 lub X-PRO2. Jak dla mnie nie widzę różnicy miedzy Fuji a Nikon pomijająć wielkość matrycy i różnicę w GO, z rawa można uzyskać podobne wyniki, a jeżeli chodzi o jpg to z fuji wychodzi cudo, a z nikona kupa
. Byliśmy w marcu na cyprze 4 osoby z lustrami nikona i 1 osoba z Fuji. Tylko z fuji zdjecia z puchy dało sie oglądać z przyjemnością. Lubie podróżować, niestety waga sprzetu jaki ze sobą zabieram czasami mnie przerasta, od kilku lat na wyjazdach robię tylko jpg czasem przełaczam na rawy, dlatego ważny jest dla mnie plik prosto z puchy, a tu fuji kładzie na łopatki to na czym ja pracuję na codzień.
Jest jeszcze X-T20 lub X-T10 może któryś będzie idealny dla ciebie.
. Byliśmy w marcu na cyprze 4 osoby z lustrami nikona i 1 osoba z Fuji. Tylko z fuji zdjecia z puchy dało sie oglądać z przyjemnością. Lubie podróżować, niestety waga sprzetu jaki ze sobą zabieram czasami mnie przerasta, od kilku lat na wyjazdach robię tylko jpg czasem przełaczam na rawy, dlatego ważny jest dla mnie plik prosto z puchy, a tu fuji kładzie na łopatki to na czym ja pracuję na codzień. Jest jeszcze X-T20 lub X-T10 może któryś będzie idealny dla ciebie.