22.04.2017 00:21:09
Podejrzewam, że KAŻDY portal pośredniczący w najmie wakacyjnych apartamentów pobiera prowizję za swoje usługi. I nie da się powiedzieć że ten jest tani, a inny drogi. Z ciekawości znalazłem apartament poprzez beachbulgaria, o której wspominał mahum. W apartamentowcu, w którym wynajmowałem od kilku lat we Vlasie. Na stronie trzeba zapłacić 90 E za apartament z 2 sypialniami w szczycie sezonu. Taki sam, za pośrednictwem ownersdirect wynajmowałem za 40E!!!
Z drugiej strony apartament wynajmowany poprzez airbnb od nowolelandczyka rok temu był mooocno tani. W tym tygodniu szukałem spania dla 10 chłopa w Atenach. Dokładnie ten sam apartament oferowany przez airbnb był o 30% droższy niż przez booking.
Czyli wszystkie portale pobierają opłaty. Bo właściwie po to powstały. I to jest jedyna reguła.
Z drugiej strony apartament wynajmowany poprzez airbnb od nowolelandczyka rok temu był mooocno tani. W tym tygodniu szukałem spania dla 10 chłopa w Atenach. Dokładnie ten sam apartament oferowany przez airbnb był o 30% droższy niż przez booking.
Czyli wszystkie portale pobierają opłaty. Bo właściwie po to powstały. I to jest jedyna reguła.
Pozdrawiam, Hary.