17.05.2017 22:25:48
(17.05.2017 15:06:38)wojtekpl napisał(a): Zgadzam się tata, jednak na tym przykładzie dokładnie widać kto i gdzie ma swoich abonentów. To coś na zasadzie a nuż się uda, nikt krzyku nie podniesie i sobie fajnie dorobimy.Niestety dla klientów, o to chodzi w tym całym byznesie, bo jak np. t-mobile ma podobno 5 mln. klientów to jak statystycznie każdy dopłaci za usługę dodatkowo chociaż 1 pln/miesiąc to sobie mozna policzyć o jakich pieniądzach rozmawiamy.
Kilka lat temu nju (Orange) rozbiło rynek, mozna się tam przenieść i korzystać z nielimitowanych rozmów na komórki i stacjonarne + kilkanaście GB transferu, bez podpisywania długoletniej umowy, jak się nie spodoba to miesięczne wypowiedzenie i zmiana op. Podobne oferty teraz są w Virgin, T-Mobile, Red Bull itp.
Jeżeli ktoś nie prowadzi firmy i nie potrzebuje nowego telefonu, to dzięki konkurencji po co przepłacać?
Pod koniec zeszłego roku przedłużałem abonament na jeden z fonów, oczywiście na 2 lata, w tym roku pojawiła się już właśnie u mojego op. bardzo podobna oferta. Z tym że na abonament mam nielimitowane rozmowy i 2 gb internetu za 40 pln, a w nowej taryfie te same rozmowy + 10 gb są za 25 pln.
No i patrz pierwsze zdanie