(19.06.2017 22:35:19)Saszka999 napisał(a): Plus.
Taryfa o tyle pewnie mniej popularna, że biznesowa (własna działalność).
Do 15.06 miałem tylko przychodzące rozmowy free (bez limitu) - reszta płatna wg cennika.
Wg SMSa, którego dostałem 16.06 podczas wizyty w DE: rozmowy wychodzące/przychodzące/SMSy/MMSy wysłane/odebrane - bez limitu (tak jak w kraju), internet - limit 3GB (też taki sam jak w kraju - ale to może być związane z kwotą abonamentu, bo pasuje. Oczywiście w roamingu MB schodzą z obu limitów), po przekroczeniu 4gr za 1MB.
Testowo wykonałem kilka rozmów i pociągnąłem kilka MB - wg bieżącego zużycia 0zł, więc wydaje się że faktycznie mam w pełni "Roam Like At Home"![]()
W ramach ciekawostki - w "zaprzyjaźnionej" korpo (również Plus, umowa negocjowana na kilka setek telefonów + tyleż SIM data) tylko rozmowy przychodzące free, inne rzeczy (rozmowy wychodzące, SMS, MMS, internet) po kilka groszy za min/szt/MB - bez żadnych darmowych limitów. Ale tu nie wiem, czy to było info "sprzed 14.06" czy może to już ostateczne stawki.
Dzisaj sprawdzałem w COKB w Plusie dla mojego przypadku. Umowa promocyjna dla firm, 10 numerów po 19,9zł netto każdy, w PL no limit i 30GB internetu na konto. Nie ma znaczenia ile jest internetu przyznanego w PL, tylko wysokość abonamentu BRUTTO, czyli w moim przypadku ok 25zł, więc pan potwierdził że przysługuje każdemu numerowi 1,5GB w EU, po wykorzystaniu 4gr za 1 MB. Rozmowy, SMSy i MMSy za darmo no limit.