11.08.2017 18:39:40
Ponieważ mieszkałem w Hotelu Sorrento Sol Mare to najbliżej miałem do plaży przy Grand Hotelu. Jak rano obserwowałem tłumy idących ulicą ludzi w kierunku morza to myślałem, że wszystko jest zajęte. Obawy były przedwczesne, miejsca starczy dla wszystkich. 1/3 plaży zajęta jest przez wynajmowane łóżka i parasole ale pozostała część to duży obszar. Miejsca na plaży było dużo i o każdej porze dnia można było coś znaleźć. Na plaży w tym rejonie jest duża rotacja ludzi. Dużo osób z małymi dziećmi przychodzi na 1 lub 2 godziny i około 11.00 schodzi z plaży.
W SV jest market Merkury, Aldo jest w SB.
Tanie jedzenie jest zawsze jak najdalej od linii brzegowej. Pizza i frytki są w wielu restauracjach w SV. Zawsze można w ramach spaceru zajrzeć do mijanej restauracji i rzucić okiem na ceny. Ja zawsze sprawdzam ceny porównując Szopską sałatkę. Trzeba tylko porównać wagę, bo występują w przedziale 350g, 400 i 450 gram.
W Rumunii tankuj na dużych stacjach, obserwuj tylko ceny bo są duże różnice na stacjach. W BG wybieraj stacje Lukoil, mają najniższe ceny. W Ruse ceny są najniższe, na wybrzeżu są najwyższe. W Ruse stacje są duże i po drodze jest ich wiele. Po wyjeździe z miasta stacji jest mało. Odległości są duże więc nie jedź na rezerwie.
W SV jest market Merkury, Aldo jest w SB.
Tanie jedzenie jest zawsze jak najdalej od linii brzegowej. Pizza i frytki są w wielu restauracjach w SV. Zawsze można w ramach spaceru zajrzeć do mijanej restauracji i rzucić okiem na ceny. Ja zawsze sprawdzam ceny porównując Szopską sałatkę. Trzeba tylko porównać wagę, bo występują w przedziale 350g, 400 i 450 gram.
W Rumunii tankuj na dużych stacjach, obserwuj tylko ceny bo są duże różnice na stacjach. W BG wybieraj stacje Lukoil, mają najniższe ceny. W Ruse ceny są najniższe, na wybrzeżu są najwyższe. W Ruse stacje są duże i po drodze jest ich wiele. Po wyjeździe z miasta stacji jest mało. Odległości są duże więc nie jedź na rezerwie.