24.08.2017 21:39:33
(24.08.2017 19:47:18)coffe napisał(a): Mój powrót był 22 sierpnia...na początku mały zgrzyt na przejściu BG-SRB godzina 15:25...czas oczekiwania 1,45 godziny...prawie same samochody z literką "D"...myślę sobie...eee może taki "fart" . Po minięciu granicy obieram przejście autostradowe SRB-H... W trakcie drogi mijają mnie tabuny pseudo niemców => turasy... Na większości stacji benzynowych ogrom tureckich weselnych pikników na kocach...w nocy zamiast pikników...sznury zaparkowanych samochodów i pełno turasów na stacjach.... więc myślę sobie że najwyższa pora na zmianę przejścia granicznego...kierunek Tompa. Po przybyciu około 23:00, 4 rzędy oczekujących....po około 20 minutach wychodzi celnik i mówi że wszyscy mają zawrócić i ustawić się w 2 rzędy...ogółem czas oczekiwania na Tompie to 1 godzina... całkowity czas przejazdu...wyjazd o godzinie 10:20 (czas Bułgarski), przyjazd 11:30 (czas Polski)
I to jest własnie wielkie nieporozumienie - jazda do Bułgarii przez Serbię - nawet jak by mi miał ktoś dać na paliwo, dziękuję jadę przez Rumunię ...