20.02.2019 10:29:46
Ewalla. Apartamenty 3 os. 42m2 są rozlokowane po całym ośrodku. Trzeba napisać prośbę przez booking, że prosisz o apartament z widokiem na basen. Odczytuje to miła pani menadżer i na pewno odpisze. Jeśli chodzi o plaże w Obzorze to źle mnie zrozumiałaś. Chodzi mi o to,ze do plaży miejskiej jest najbliżej na piechotę, ale jest ona zatłoczona. Natomiast my jeździmy na drugi koniec miasta na plażę przy Obzor Beach Resort. Jest tam czysta, ładna plaża - nie ma tłoku. Polecam tam również wybrać się wieczorem z dzieckiem. O godzinie bodajże 19.00 przy hotelu Obzor Beach Resort są animacje dla dzieci. Odbywają się one na zewnątrz przy plaży przy budynku najdalej wysuniętym w stronę Białej. Można podejść ze swoim dzieckiem i popatrzeć lub nawet aktywnie wziąć udział w zabawie. Zabawę prowadzą młodzi ludzie, którzy są zatrudnieni sezonowo w hotelu. Zabawy są śmieszne, trochę tańców, przebieranki, itp. Jeśli chodzi o porównanie Bułgarii do Albanii to mam pewien obraz ponieważ w 2017 byłem w Sarandzie. Zrobiliśmy oczywiście objazdówkę aż na przełęcz LLogara. Himare widziałem, Dhermi też. Moim zdaniem Morze Jońskie jest ładniejsze od Czarnego, ale coś za coś. Tutaj masz piasek, a dla dziecka to wielka zaleta. Budowanie z piasku wszystkiego co możliwe zabiera sporo czasu i umila pobyt. Na korzyść Bułgarii na pewno ceny, choć w Albanii też bardzo drogo nie było. Na pewno w Bułgarii lepsze piwo. W Albanii na pewno lepsze widoki. Pojedziesz, zobaczysz, porównasz.
Rzeczywiście na początku lipca może być jeszcze nie tak tłoczno, ale i pogoda może być nie taka gorąca. Ja byłem raz na koniec czerwca i było tak około 22-23 stopnie. Teraz zawsze wybieram się po 15-20 lipca. Wtedy pogoda pewna. Z Obzoru polecam wybrać się do starego Nessebaru. Albo wcześnie rano, albo po 16 godz. W południe jest tam bardzo tłoczno. Będzie dobrze. Grunt to dobre nastawienie.
Rzeczywiście na początku lipca może być jeszcze nie tak tłoczno, ale i pogoda może być nie taka gorąca. Ja byłem raz na koniec czerwca i było tak około 22-23 stopnie. Teraz zawsze wybieram się po 15-20 lipca. Wtedy pogoda pewna. Z Obzoru polecam wybrać się do starego Nessebaru. Albo wcześnie rano, albo po 16 godz. W południe jest tam bardzo tłoczno. Będzie dobrze. Grunt to dobre nastawienie.