20.04.2019 08:51:40
(15.04.2019 15:38:53)makej napisał(a): Jestem jeszcze "zielony" jeśli chodzi o Revolut ale mam zamiar przed wyjazdem do Bułgarii aktywować kartę Revolut.
Pytanie czy jak mam aktywną aplikację w telefonie GooglePay i płacę regularnie nią w sklepach czy nie będzie konfliktu tzn. czy nie będę za każdym razem musiał wybierać czy ma być transakcja przez GooglePay czy przez Revolut, czy na czas pobytu w Bułgarii Revolut można ustawić jako domyślną ?
Czy chcesz płacić tylko i wyłącznie zbliżeniowo w Bułgarii za pomocą telefonu i GooglePay?
Po pierwsze nie każda karta Revouta działa z Google Pay - jest to w wersji beta i losowo działa.
Rozmawiałem o tym na chacie z suportem Revoluta. Na dodatek nie byli w stanie powiedzieć która karta działa - to betatesty i nic nie wiedzą. Ja zrobiłem tak, że kasowałem i zakładałem karty wirtualne aż wylosowałem kartę wirtualną która zadziałała. Niestety, straciłem przy tym swoją karę Visa i teraz mam MC. Próbuj, może Ci się uda.
Jeśli Ci się uda, to musisz albo na stałe wybrać kartę Revolut jako źródło płatności w GooglePay, albo za każdym razem się przełączać w konfiguracji płatności Googla na właściwą kartę.
Jednak jeśli chcesz tak robić to lepszym rozwiązaniem jest Curve, tutaj wybierasz łatwiej i szybciej kartę za każdym razem jak nią płacisz - tylko że płacisz kartą fizyczną, nie telefonem. Możesz podpiąć też Revoluta pod Curve (ja tak mam). Nie wszędzie są jednak terminale zbliżeniowe, nie mówiąc o wypłatach z bankomatów, więc tak czy siak kartę plastykową musisz nosić/używać.
Opis karty i kursów Lewa masz w moim poście o płatnościach.
Generalni GP i R to jak dotąd beta testy i może to działać jak chce-nie biorą odpowiedzialności. Dlatego używam jak mam jakieś płatności internetowe i raz testowałem w supermarkecie. Jakoś nie ufam do końca betatestom….
Pozdrawiam