(14.07.2015 07:45:48)bazarel napisał(a): peter - sam mam dwójkę dzieciaków i odkąd dowiedziałem się, że Leon Eisenberg (twórca ADHD) na kilka miesięcy przed śmiercią przyznał, że to całe ADHD wymyślił (pewnie chodziło o leki), sam nie mam racjonalnego wytłumaczenia dziwnych zachowań swoich dzieci - zwłaszcza w podróżyStąd pomysł, że jednak startuję na noc.
Odskakując nieco od tematu muszę tu stwierdzić, że dawniej ADHD (choć nikt nie wiedział, że to ADHD) było niemal w 100% wyleczalne. Bez żadnej chemii i w dość krótkim czasie.

(14.07.2015 07:45:48)bazarel napisał(a): ...
Wracając do tematu.
Bulgaricus - dzięki, że pofatygowałeś się dzwoniąc do AXA. Twoja odpowiedz w zasadzie wyczerpuje kwestię ubezpieczenia, w tym przypadku AXA.
...
W sumie dosyć przydatna informacja. Ja zawsze miałem ubezpieczenie z Warty i pamiętam, że agent zwracał mi uwagę, iż ubezpieczenie działa również w Polsce. Ale czasy się zmieniają, a wiadomo nie od dziś, że każda firma ubezpieczeniowa z dziką ochotą jest chętna na ograniczanie jakichkolwiek wypłat, więc odcinek polski zawsze można ograniczyć. W sumie mnie to tak bardzo nie dotyczy, bo mam do granicy rzut beretem, ale jak ktoś wcześniej zauważył problem mają osoby, które do granicy mają spory kawałek.

Stąd pomysł, że jednak startuję na noc.