12.04.2020 07:22:10
bateniki, aż 28 źródeł
kompletnie nie zdawałem sobie sprawy, że aż tyle.
W takim razie, na tą chwilę kojarzę istnienie w nadmorskiej części północnej Bułgarii 4 miejsc z gorącą wodą i/lub błotem:
1. Gorąca Woda (Топлата вода) w Parku Primorskim w Warnie - to miejsce, na podstawie wcześniejszych wpisów, oznaczyłem sobie jako sanitarno-epidemiologicznie podejrzane
2. podane przez Ciebie "Hot Water Spring and Shower" w Sv. Konstantin i Elena - swoją drogą, czy to miejsce z gorącą wodą ma swoją bułgarską nazwę? jakoś zawsze nieco się krzywię, gdy lokalne nazwy są brutalnie angielskojęzyczne
3. błotne jezioro w Tuzlata (Тузлата)
4. błotne jezioro w Szabla (Шабла)
... jeśli masz namiary na więcej, to chętnie poproszę.
kompletnie nie zdawałem sobie sprawy, że aż tyle.W takim razie, na tą chwilę kojarzę istnienie w nadmorskiej części północnej Bułgarii 4 miejsc z gorącą wodą i/lub błotem:
1. Gorąca Woda (Топлата вода) w Parku Primorskim w Warnie - to miejsce, na podstawie wcześniejszych wpisów, oznaczyłem sobie jako sanitarno-epidemiologicznie podejrzane
2. podane przez Ciebie "Hot Water Spring and Shower" w Sv. Konstantin i Elena - swoją drogą, czy to miejsce z gorącą wodą ma swoją bułgarską nazwę? jakoś zawsze nieco się krzywię, gdy lokalne nazwy są brutalnie angielskojęzyczne
3. błotne jezioro w Tuzlata (Тузлата)
4. błotne jezioro w Szabla (Шабла)
... jeśli masz namiary na więcej, to chętnie poproszę.