17.12.2020 20:19:10
Pytanie, nieco przewrotnie postawione: czego NIE zobaczyć w Bułgarii jadąc z Grecji do Polski i mając do dyspozycji mniej więcej weekend?
Plan jest następujący:
- piątek: rano wyjazd z Sarti (Sithonia) > nie wcześniej niż 12:00 (bułgarska winieta weekendowa) wjazd do BG przejściem Promachonas/Kulata > tankowanie ropy na Cruise Marikostinovo > nocleg w Błagojewgrad
- nocleg z soboty na niedzielę w ??? czyli nie mam pojęcia gdzie
- niedziela: nastawiam się szczególnie na wodospady Bigăr w Rumunii, nocleg z niedzieli na poniedziałek w Timisoarze
- poniedziałek: powrót do Polski
To wiem: czasu mało, atrakcji po drodze dużo. Granicę BG/RO planuję przekroczyć mostem Widyń-Calafat - ze względu na przewidywaną dużą ilość zapełnionego szkła i greckiego sera chyba lepiej będzie nie przewozić tego przez Serbię i ponownie nie wjeżdżać z tym ponownie do UE.
Tego nie wiem: gdzie spać i co zobaczyć, a co odpuścić.
Dla wizualizacji zagadnienia zrobiłem mapkę w GM: o tutaj
PS. Timisoarę mam już zwiedzoną, więc tam tylko spanie i Auchan
Plan jest następujący:
- piątek: rano wyjazd z Sarti (Sithonia) > nie wcześniej niż 12:00 (bułgarska winieta weekendowa) wjazd do BG przejściem Promachonas/Kulata > tankowanie ropy na Cruise Marikostinovo > nocleg w Błagojewgrad
- nocleg z soboty na niedzielę w ??? czyli nie mam pojęcia gdzie
- niedziela: nastawiam się szczególnie na wodospady Bigăr w Rumunii, nocleg z niedzieli na poniedziałek w Timisoarze
- poniedziałek: powrót do Polski
To wiem: czasu mało, atrakcji po drodze dużo. Granicę BG/RO planuję przekroczyć mostem Widyń-Calafat - ze względu na przewidywaną dużą ilość zapełnionego szkła i greckiego sera chyba lepiej będzie nie przewozić tego przez Serbię i ponownie nie wjeżdżać z tym ponownie do UE.
Tego nie wiem: gdzie spać i co zobaczyć, a co odpuścić.
Dla wizualizacji zagadnienia zrobiłem mapkę w GM: o tutaj
PS. Timisoarę mam już zwiedzoną, więc tam tylko spanie i Auchan