08.08.2021 13:18:25
Jeszcze parę ciekawostek z AION Banku.
Przy założeniu konta wydają kartę debetową wirtualną, czyli w 5 minut po zasileniu konta można nią płacić.
Kartę można podłączyć do GooglePay i Apple Pay
Do Fitbit Pay musiałem niestety przez Curve.
Karta fizyczna kosztuje 11,99zł za wydanie, choć podobno są jakieś kody promocyjne pozwalające mieć ją za darmo.
Ja za szybko założyłem konto...
Darmowe są przelewy ( w koncie za free):
- SEPA (natychmiastowy SEPA INSTANT za 4,99 zł)
- krajowy PLN
- międzynarodowe w dowolnej walucie (tak mówi regulamin, choć tego nie zgłębiałem jak np. przesłać za darmo BGN do banku bułgarskiego)
Bankomaty do 900 zł/mc bezpłatne, powyżej 2% od nadwyżki.
Nie ma limitów płatności i przelewów oraz wymian waluty.
Są konta oszczędnościowe oprocentowane:
- PLN 1%
- EUR 0,5%
Oprocentowanie jest promocyjne do końca 2021r, standardowe to 0,05% choć dane z innych krajów sugerują że potem może być nowa promocja, pewnie już nie tak atrakcyjna...
Przy założeniu konta wydają kartę debetową wirtualną, czyli w 5 minut po zasileniu konta można nią płacić.
Kartę można podłączyć do GooglePay i Apple Pay
Do Fitbit Pay musiałem niestety przez Curve.
Karta fizyczna kosztuje 11,99zł za wydanie, choć podobno są jakieś kody promocyjne pozwalające mieć ją za darmo.
Ja za szybko założyłem konto...
Darmowe są przelewy ( w koncie za free):
- SEPA (natychmiastowy SEPA INSTANT za 4,99 zł)
- krajowy PLN
- międzynarodowe w dowolnej walucie (tak mówi regulamin, choć tego nie zgłębiałem jak np. przesłać za darmo BGN do banku bułgarskiego)
Bankomaty do 900 zł/mc bezpłatne, powyżej 2% od nadwyżki.
Nie ma limitów płatności i przelewów oraz wymian waluty.
Są konta oszczędnościowe oprocentowane:
- PLN 1%
- EUR 0,5%
Oprocentowanie jest promocyjne do końca 2021r, standardowe to 0,05% choć dane z innych krajów sugerują że potem może być nowa promocja, pewnie już nie tak atrakcyjna...