04.04.2023 21:18:26
Plan rozpisany w najdrobniejszych szczegółach
Gdyby w Ams nogi nie chciały nieść do zaplanowanej knajpy to nie ma problemu.
Rozejrzeć się za jakąś najbliższą włoską, jak podpowiadają globtroterzy.
Ja ich posłuchałem i faktycznie - Włosi karmią nieźle i w umiarkowanych cenach.
A i wino domowe mają przednie.
Skoro jest w planie Bruksela to znowu wtrącę swoje 3 centy.
Znowu komunikacja.
Też się płaci kartą, ale tylko za wejście (2,10 EUR).
Za to jest limit dzienny - nie obciążą więcej niż 7,50 EUR (tylko kartami nie żonglować bo limit jest na kartę
)
Harmonogram macie napięty, ale dorzucę takie nieoczywiste:
- Na Place du Grand Sablon codziennie jest targ staroci; takie fotogeniczne miejsce;
- tamże (za radą jakiejś blogerki) warto w kawiarni przysiąść na kawę, rozprostować nogi; ale ciacho kupić w cukierni i spożyć pod parasolem; byłem zaskoczony co oni wyczyniają z tych pozornie prostych ciastek (nie tortów!)
- w Parku Pięćdziesięciolecia (Cinquantenaire) jest AutoWorld - kilkaset samochodów i motocykli z okresu od 1890r do 2023r (najnowszy elektryczny VW ID.Buzz); wstęp 15 EUR
Gdyby w Ams nogi nie chciały nieść do zaplanowanej knajpy to nie ma problemu.
Rozejrzeć się za jakąś najbliższą włoską, jak podpowiadają globtroterzy.
Ja ich posłuchałem i faktycznie - Włosi karmią nieźle i w umiarkowanych cenach.
A i wino domowe mają przednie.
Skoro jest w planie Bruksela to znowu wtrącę swoje 3 centy.
Znowu komunikacja.
Też się płaci kartą, ale tylko za wejście (2,10 EUR).
Za to jest limit dzienny - nie obciążą więcej niż 7,50 EUR (tylko kartami nie żonglować bo limit jest na kartę
)Harmonogram macie napięty, ale dorzucę takie nieoczywiste:
- Na Place du Grand Sablon codziennie jest targ staroci; takie fotogeniczne miejsce;
- tamże (za radą jakiejś blogerki) warto w kawiarni przysiąść na kawę, rozprostować nogi; ale ciacho kupić w cukierni i spożyć pod parasolem; byłem zaskoczony co oni wyczyniają z tych pozornie prostych ciastek (nie tortów!)
- w Parku Pięćdziesięciolecia (Cinquantenaire) jest AutoWorld - kilkaset samochodów i motocykli z okresu od 1890r do 2023r (najnowszy elektryczny VW ID.Buzz); wstęp 15 EUR