12.09.2023 13:58:32
..... Czas w okręgu Banska zaczynał się nam kończyć ponieważ zaplanowałem miałem ja aby pojechać np tam jeszcze i taki tour żonie proponowałem a mianowicie odwiedzenie miejsc takich jak :
-Veliko Tyrnovo.
-Arbanasi.
-Trjavna.
-Gumoszcznik.
-Gorna Oriahovica/Wino/..... i może Pleven i tutaj moja Połóweczka się zbuntowała i oznajmiła mi,że ma dość tego ciągłego natłoku wrażeń i ma ochote usiąść na bardziej stale na 4 literach a nie "szarachatsa" wciąż po Bułgarii! Chcąc nie chcąc aby nie słuchać ględzenia to zadecydowałem/bo innej rady nie było-podróże z babami
/,że pojedziemy od razu nad morze!
W decyzji oczywiście pomogła mi Teresa i Artur z naszego Bulgaricusa! -Wielce Teresę i Artura tu Pozdrawiam!
Wykonałem telefon ,tzn do dwóch znajomych od Teresy i Artura telefon i cel już był bardziej jasny!
Znajomy Teresy i Artura Margot oznajmił mi ,że powie mi cene jak mnie ujrzy
Był też jeszcze drugi ale z miejscem trochu oddalonym od morza-ale ten to kochał Rosjan i Putina! No moja,żona pewnie była by tam u Niego hołubiona!
Spakowaliśmy się i wyruszyliśmy z Banska do Sofii a potem na pociągu do Burgas!
Bansko to bardzo fajne miejsce i Dobriniszte też jest super! Jakie tam są piękne góry! Kto był to wie,że nie walę ściemy!
Na obecną chwilę tyle chyba będzie na dzisiaj! Mam pokój w które sypie Słońce żarem i cieknie ze mnie równo! W takich warunkach ciężko się pisze! Do potem i Za sega!!! )))))))))))
-Veliko Tyrnovo.
-Arbanasi.
-Trjavna.
-Gumoszcznik.
-Gorna Oriahovica/Wino/..... i może Pleven i tutaj moja Połóweczka się zbuntowała i oznajmiła mi,że ma dość tego ciągłego natłoku wrażeń i ma ochote usiąść na bardziej stale na 4 literach a nie "szarachatsa" wciąż po Bułgarii! Chcąc nie chcąc aby nie słuchać ględzenia to zadecydowałem/bo innej rady nie było-podróże z babami
/,że pojedziemy od razu nad morze! W decyzji oczywiście pomogła mi Teresa i Artur z naszego Bulgaricusa! -Wielce Teresę i Artura tu Pozdrawiam!
Wykonałem telefon ,tzn do dwóch znajomych od Teresy i Artura telefon i cel już był bardziej jasny!
Znajomy Teresy i Artura Margot oznajmił mi ,że powie mi cene jak mnie ujrzy
Był też jeszcze drugi ale z miejscem trochu oddalonym od morza-ale ten to kochał Rosjan i Putina! No moja,żona pewnie była by tam u Niego hołubiona!
Spakowaliśmy się i wyruszyliśmy z Banska do Sofii a potem na pociągu do Burgas!
Bansko to bardzo fajne miejsce i Dobriniszte też jest super! Jakie tam są piękne góry! Kto był to wie,że nie walę ściemy!
Na obecną chwilę tyle chyba będzie na dzisiaj! Mam pokój w które sypie Słońce żarem i cieknie ze mnie równo! W takich warunkach ciężko się pisze! Do potem i Za sega!!! )))))))))))
Арка беееее .... зашто ми не вдигаш ?! :-)))))