17.09.2023 15:28:41
(17.09.2023 14:31:39)ew-cia napisał(a):ew-cia to teraz się przyznam( bo wcześniej nie pisałam, żeby ktoś mnie nie wyśmiał) będąc na wakacjach w Obzorze w 2017r pojechaliśmy do Białej i tam w sklepie oprócz szklanek Bułgarskich z ceramiki kupiliśmy grabie do ogródka. Grabie były nietypowo wykonane takie poszukiwaliśmy w internecie. Jacek mówi, że może byśmy je kupili tylko jak my je przewieziemy samolotem. Pomyślałam i wymyśliłam, że rozmontujemy grabie od sztyla. Pani zostawimy sztyl, a my weźmiemy same grabie. A one zmieszczą się spokojnie do torby bagażowej. I tak zrobiliśmy, poprosiliśmy panią ze sklepu o śrubokręt, odkrecilismy śrubki, sztyl zostawiliśmy, a grabie kupiliśmy. Kupiliśmy jeszcze dwa solidnie wykonane kołowrotki. Jak byliśmy w Carewie w sklepie żelaznym i chcieliśmy kupić topór bułgarski do rąbania drzewa, ale Jacek mówi, że on mogą nam go odebrać z bagażu. No i nie kupilismy a by się przydał(17.09.2023 11:14:48)egon napisał(a): Kosę - do koszenia?Tak, do koszenia. Dobrze, że teraz na granicach nie przeglądają bagażników :-)