28.07.2015 08:47:15
(21.07.2015 10:00:13)Philodendron napisał(a): Witam.
W tym roku będę się byczył w Sozopolu (a właściwie przy). Mamy rezerwację na Via Pontika 64. Niestety zdaję sobie sprawę, że do samego miasta jest kawałek (do plaż w sumie też), ale z braku laku.
W każdym razie chciałbym zapytać o kilka spraw technicznych. Jakieś polecane knajpki w pobliżu (niestety nie znalazłem na mapkach google za dużo), którą plażę lepiej opanować (do Harmani jest kawałek, ale wcześniej jest mała podobno "nudystyczna" część - tylko pytanie, czy z dziećmi można tam zakotwiczyć, a może lepiej na Kawaczi?)? Czy z dzieciakami (szkodniki w rejonach 7-8 lat) spacerek do samego miasta jest możliwy, czy lepiej jakimś transportem (czytałem o jakimś ciuchciopodobnym ustrojstwie)?
Wiem, że kilka osób było w Green Hills, który jest jeszcze dalej położony i może są w stanie podzielić się doświadczeniem?
Mam jeszcze pytanie o Nos Agalina. Na YT znalazłem fajny filmik z tego miejsca na którym młodzież skacze ze skałek do wody. Czy bliżej Sozopola są też podobne miejsca?
Będę dokładnie w tym kompleksie https://www.google.pl/maps/@42.406087,27...56!6m1!1e1
Z góry dziękuję!
Na Via Pontica jeździ czerwona kolejka ( 2lv za osobę) i dojeżdża do centrum. Przed Harmani jest jeszcze plaża Bamboo, czy jakoś podobnie się zwie. My mieszkaliśmy na Via Pontica 43 i na plażę mieliśmy 5 min drogi. Naga plaża jest dopiero za skałami na Harmanii. Co do knajp to najbliższe na Ropotamo. Polecam Paradiso ( zgodnie z sugestią jednego z forumowiczów) i Artonawt naprzeciwko Paradiso na ul. Lozengrad. W Artonawt miła obsługa (menu polskie), ceny fajne i jedzenie smakowite.