Ocena wątku:
  • 4 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primorsko / Приморско
Taaaaak, taka jest jesień nad morzem.... Pamiętam jak smutno robiło się kiedy znikały stragany i wesołe miasteczko,goście i znajomi wyjeżdżali,zaczynała się szkoła,a zamiast zgiełku turystów wsiędzie słychać wspomnianych pił do drewna.Fajnie,że są jeszcze  tacy jesienni turiści :-)  Lahatiel,a wiesz ,że nie byłeś jedynym forumowiczem w Primorsku?Wczoraj właśnie wyjechał nasz ostatni gość i liczę ,że będzie jakaś relacja  Smile
Kwatery Primorsko
Link umieszczony za zgodą Administracji Forum
Odpowiedz
Fontanna, już nie działa Sad Sad Sad
Odpowiedz
dar.iva
wydaje mi się, że moja żona przebiła twojego ostatniego wczasowicza, bo wróciła do domu ostatnim czarterem Bulgarianair (do Wrocka) 29 września. Była dłużej ode mnie co mnie prawie zaszokowało, bo ona w sezonie to od paru lat do Primorska się nie wyprawia, no chyba że musi, albo że wypada... Tylko czasem zadaję sobie pytanie - czy my jeszcze jesteśmy w Primorsku turystami, czy też okresowymi mieszkańcami? Smile

PS. W tym roku nasz pobyt w Primorsku był inny niż zwykle, ale o tym napiszę trochę później (jak się obrobię, wrrr)
Odpowiedz
W trackim grobowcu koło Primorska znależono złoty skarb(z czystego zlota) - 8 dużych i 29 małych elementów z oglowia dla konia.Pochodzą z końca IV i początku III w p.n.e.Grobowiec najprawdopodbniej został zrabowany jeszcze w czasach starożytnych,ale po 5 latach pracy archeolodzy dotarli do dobrze zachowanych,wyjątkowych ozdobach.Dla zwiedzających będą uodtępnione w specjalnym trezorze w Muzeum.

http://primorsko.bg/%D0%BF%D1%80%D0%B8%D...%BE%D0%BB/

Lahatiel,jak ja Ci zazdrozczę te długie pobyty w Primorsku............
Kwatery Primorsko
Odpowiedz
Smile 
Primorsko w Warszawie !!!
od 24 do 26 bm na targach turystycznych, a złoty skarb do obejrzenia w ambasadzie Bułgarii  Smile

reszta pod linkiem:
http://primorsko.bg

P.S. Kto ma blisko niech podskoczy i zda relację Smile
Odpowiedz
koniecznie !

mysza - daleko nie masz !
ks. Tischner
„Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda”
Odpowiedz
W Ambasadzie Bułgarskiej też jest wystawa o Primorsko

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Kwatery Primorsko
Odpowiedz
Zawsze chodzę na te targi ale w tym roku, jak na złość jestem nie do wyjęcia w tym terminie...
Osiemnastki dalszy ciąg.....
Odpowiedz
Kurcze, zatesknilo mi sie za Primorsko :-(
Piszcie co sie tam dzieje jesli macie jakies wiadomosci. Wszelkie zmiany, nowe chodniki, place.
A mzoe ktos odkryl nowe restauracje albo fajne bary?
Odpowiedz
Od paru miesięcy jestem winien jedną relację, ale wkrótce się do niej zabiorę Smile
Odpowiedz