Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pomorie / Поморие
U nas dziś w końcu pogoda , czas popływać!

Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I've watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die...

Odpowiedz
Tomku u nas też piękna pogoda. Niebo bez chmur. Woda w morzu z rana chłodna, a w południe już fajowa.
Odpowiedz
Dzisiaj w Pomorie słonecznie,ciepło. Na niebie trochę chmurek. Woda w morzu ma 25 stopni.
Odpowiedz
Jak wygląda kwestia parkowania na mierzei w Pomorie? Czy nie ma zakazu? czy jest to odpłatne? jak z dostępnością miejsc? (myślę o 1-wszym tyg. czerwca lub o 1-wszym tyg. września).

Pod względem parkingowym interesują mnie 2 miejsca szczególnie - sam koniec (jak najbliżej dzikiej plaży) oraz przed hotelem Gardenia Palace (też: Gardenia Beach Palace). Z map google (zdjęcie z 2012 r.) nie można zbyt dużo wywnioskować. Zasadzam się na ten właśnie hotel, oni tam piszą 10 lv za dzień parkowania na prywatnym parkingu w podziemnym garażu, a w miarę świeżych komentarzach na Bukingu ludzie piszą, że parking w budowie. Macie jakieś doświadczenia z tym miejscem i z tym konkretnym hotelem. Jeśli spojrzeć na zdjęcie z drona (to tutaj), to wygląda, że jest ok - w miarę sporo miejsca... ale wiadomo, że opinia forumowicza najpewniejszym źródłem informacji Smile
Odpowiedz
Witam, co do hotelu nie wypowiem się bo nie sprawdzałem. Parkowanie na samym początku dzikiej plaży, niestety wedle zasady kto pierwszy ten parkuje, niestety od kliku lat porozstawiane są zakazy parkowania i jeśli nie parkujesz w wyznaczonym miejscu to holowanie pewne. Ale termin 1-wszy ty. czerwca raczej będzie spoko, w drugim terminie niestety jak wyżej pisałem.
Odpowiedz
Wink 
(26.02.2023 09:16:58)Raphael napisał(a): Jak wygląda kwestia parkowania na mierzei w Pomorie? Czy nie ma zakazu? czy jest to odpłatne? jak z dostępnością miejsc? (myślę o 1-wszym tyg. czerwca lub o 1-wszym tyg. września).

Pod względem parkingowym interesują mnie 2 miejsca szczególnie - sam koniec (jak najbliżej dzikiej plaży) oraz przed hotelem Gardenia Palace (też: Gardenia Beach Palace). Z map google (zdjęcie z 2012 r.) nie można zbyt dużo wywnioskować. Zasadzam się na ten właśnie hotel, oni tam piszą 10 lv za dzień parkowania na prywatnym parkingu w podziemnym garażu, a w miarę świeżych komentarzach na Bukingu ludzie piszą, że parking w budowie. Macie jakieś doświadczenia z tym miejscem i z tym konkretnym hotelem. Jeśli spojrzeć na zdjęcie z drona (to tutaj), to wygląda, że jest ok - w miarę sporo miejsca... ale wiadomo, że opinia forumowicza najpewniejszym źródłem informacji Smile

Ja w 2022 w lipcu parkowałem za free tutaj:
https://goo.gl/maps/3MtmoTuwf942E1Up8
Było ciasno, ale się udało. Myślę, że na początku czerwca nie powinno być problemu. Początek września może być trochę gorzej. Chyba, że zrobią strefy płatnego parkowania tak jak w Sozopolu.
------------------------------------------------------
BG: 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, 2023, 2024, 2025 ... cdn.
Odpowiedz
Wspomnieniowo z Pomorie 2021r
[Obrazek: 20210907-144153.jpg]

[Obrazek: 20210908-112605.jpg]

[Obrazek: 20210908-112624.jpg]
Odpowiedz
Cytat:Поморие ще се превърне във вип курорт – ще има ред, ще е чисто и спокойно
Pomorie stanie się resortem VIP - będzie porządek, będzie czysto i spokojnie

BG https://www.flagman.bg/article/263454
EN https://darik.news/en/pomorie-will-have-...ienna.html

Czy Pomorie zostanie kolejnym Monako ??? Smile Czy władze miejskie chcą wyrugować "normalnych" turystów i postawić na bogaczy ??? O co chodzi z tym "VIP". Może ktoś bardziej znający się na miejscowych realiach zinterpretuje ten artykuł.
Odpowiedz
odpowiedz jest banalnie prosta:
WYBORY Smile
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości