22.08.2017 11:53:04
Mam jeszcze pytanie: która miejscowość jest ciekawsza, bardziej urokliwa Św. Włas, czy Obozor? Ze zdjęć wydaje mi się, że Obozor. Jakie są Wasze opinie?
|
Święty Włas / Свети Влас
|
|
22.08.2017 11:53:04
Mam jeszcze pytanie: która miejscowość jest ciekawsza, bardziej urokliwa Św. Włas, czy Obozor? Ze zdjęć wydaje mi się, że Obozor. Jakie są Wasze opinie?
22.08.2017 16:18:27
Urokliwy to jest Sozopol albo Stary Nesseber, o Obzorze od kilku lat nie można powiedzieć że jest "urokliwy" bo ilość bud z chińszczyzną i turystów skutecznie zmieniła to miejsce. Św. Wlas odwiedziłem ostatni raz kilka lat temu i większego wrażenia na mnie nie zrobił, nie wiem jak teraz. Z tego co pamiętam to samo miasteczko jest oddalone od morza. Przy morzu są tylko hotele, więc spacer nadmorską promenadą lub jej namiastką jest niemożliwy. I tutaj widzę przewagę Obzoru.
23.06.2019 09:34:34
witam,
Czy ceny walut w kantorach zmieniły się od zeszłego roku tzn. średnia za euro to 1,91 lewa???
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
BUŁGARIA 2008,2009,2010,2011,2012,2013,2014,2016,2017,2018,2019
05.08.2019 17:12:44
Pożar lasu w okolicach św Vlasu
https://dnes.dir.bg/intsidenti/golyam-po...sveti-vlas
Pozdrawiam,
Zagorkaman
05.08.2019 20:11:47
(05.08.2019 17:12:44)Tosho napisał(a): Pożar lasu w okolicach św Vlasu Kurde - wracałem właśnie z Irakli około 17 - tej i nic nie było - no jeden wóz gaśniczy jechał ale żadnych dymów nie było widać.
05.08.2019 20:35:53
Mają problem ze zlokalizowaniem, bo w mniej dostępnej części lasu się pali.
Pozdrawiam,
Zagorkaman
01.07.2020 23:39:27
Cześć
widzę, że od niemal roku nikt tu nie zaglądał. Nie wiem, co mnie podkusiło, ale zarezerwowałam na te wakacje Sv.Wlas ( w sumie miała być Albania, ale jakoś lekki strach w obecnych okolicznościach na taką wyprawę). Więc tak, planowany pobyt 12-23.08 ( tym razem i w ogóle po raz pierwszy samolotem) w prywatnym apartamencie na terenie Grand Resort. Miejscówka sama w sobie wydaje się bardzo OK, ale wydaje się być odległa od piekarni ( gdzie ja kupię bułki na śniadanie?), marketu czy knajpek, gdzie nie zedrą a i my się najemy. Czy warto szukać czegoś bliżej starej części miasteczka? W tym roku chyba gwar i hałas nie grożą ![]() Może ktoś poleci miejscówkę, dla 6 osób ( ale 2 osobne apartamenty). SB czy ZP odpadają z urzędu
edyta, zdecydowanie warto. Szczególnie, jeśli nie macie samochodu. No chyba, że wystarczą wam resortowe baseny i restauracje...
![]() Nie polecę nic konkretnego, bo sam własnie szukam swojego "świętego grala" i wybrzydzam - ale to chyba jedyna okazja poczuć klimat SV Vlasu sprzed 10 lat.
02.07.2020 02:16:51
Wlas ma swoje wady i zalety.
Wada - jeżeli w pobliżu mariny a jesteś z dziećmi to nieciekawie. Życie przy marinie zaczyna się wieczorem. Muzyka, dyskoteka i taniec, o wszystkich lalkach z żurnala nie wspomnę. Plaża przy marinie super, większość leżaki i parasole z opłatą. Pozostałe plaże w kierunku słonecznego bardzo wąskie. Deptak spoko i życie zamiera około 22. Wszystkie lokalizacje poza bliskością mariny jeżeli z dziećmi. Na wypoczynek i wyłączenie. Również poza mariną. Byłem raz i to nie moja bajka.
02.07.2020 09:02:16
Dzięki
Dzieci, z nazwy przynajmniej, jadą z nami. Ale to dwóch 15-latków, więc raczej bez problemu. Będziemy bez samochodu ( może coś wynajmiemy na objazdową wycieczkę ), ale to ma być okazja do poruszania się, łażenia. A ja uwielbiam wyszukiwać perełki wszelakie ( ok,głównie kulinarne ). Budżet może nie jest jakoś specjalnie okrojony, ale po co przepłacać. Tak dotychczas spędzaliśmy wakacje w Primorsko - rano syn biegał do lokalnej piekarenki po bułki, potem jakiś późny obiad w knajpce na mieście ( niemal za każdym razem innej), a tu kurczę chyba zbyt spontanicznie wybrałam miejscówkę i wydaje mi się daleko od wszystkiego (poza plażą)
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Sweti Konstantin i Sweta Elena / Свети Константин и Елена | Wawo | 10 | 10,399 |
30.04.2022 21:35:51 Ostatni post: bateniki |
|