Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poznaj Bułgarię
A co to za owad na początku filmu lata Smile. Widoczki piękne muszę przyznać, aż chce się jechać i leżakować na plaży.
Odpowiedz
(25.07.2015 10:59:15)Bulgaricus napisał(a): A co to za owad na początku filmu lata Smile. Widoczki piękne muszę przyznać, aż chce się jechać i leżakować na plaży.

Olać plażowanie! Ja coś wiem!!! Północ Bułgarii od Vidina po Dobrudże przez Sfoge ,Lomovete dol. 4erven Briag, Russe itd itd! Taki marszrut marzy mi się tam je zajjjjjj...... Widziałem tego tam trochu! Widoki Sam Czad! Może jesienią jak kasy i czasu starczy?!
Арка беееее .... зашто ми не вдигаш ?! :-)))))
Odpowiedz
No,lata tam jakis maly dronik Smile
Tu masz Arka cos dla Ciebie.

Odpowiedz
Może same wrota nie takie spektakularne jak okolica! No widok masakra, ale północ BG to tam tyż są rzeczy niesamowite! Można się złazić a nawet kajakowanie jest możliwe na dłuższym dystansie! Tam to są zadupia! Coś dla mnie jak i dla Mastki .... a może dla kogoś jeszcze?! / Mam taką nadzieję/

Albo się karnąć tak: Dobrudża-Silistra-Russe-Czerven Briag -Dolinata na Łomovete-Svisztov-Sfoge- -Łom-Vidin- Beogradczik- Dimitrov Grad-Kiustendił- Petricz-Goce Dolczev-Smolian -Złatograd -Svilien Grad- Rezovo/W Rezowie plażing na piaskingu/
Odpowiedz
(25.07.2015 11:31:49)arka napisał(a): Albo się karnąć tak: Dobrudża-Silistra-Russe-Czerven Briag -Dolinata na Łomovete-Svisztov-Sfoge- -Łom-Vidin- Beogradczik- Dimitrov Grad-Kiustendił- Petricz-Goce Dolczev-Smolian -Złatograd -Svilien Grad- Rezovo/W Rezowie plażing na piaskingu/

Na taka trase bys potrzebowal kilku miesiecy Smile  Czy przygladales sie europejskiemu szlakowi turystycznemu E-3.
szlaki
W Bulgarii prowadzi od Kom do Emine - 700km szczytami  Starej Planiny. Co roku organizuja sie w internecie grupy i tak sobie wedruja po gorach.  Do Svishtov mozna sie przeprawic promem. W kilku miejscach mozna przewedrowac Stara Planine z polnocy na poludnie. Splywy kajakowe sa organizowane rowniez w Rodopach. Mozliwosci jest wiele.
Odpowiedz
Ojciec mi opowiadał, jak to w czasach studenckich szli pasmami od Sofii aż do morza Smile Ponoć dwa do trzech tygodni taka wycieczka
Odpowiedz
(27.07.2015 13:07:34)mastika_fan napisał(a): Ojciec mi opowiadał, jak to w czasach studenckich szli pasmami od Sofii aż do morza Smile Ponoć dwa do trzech tygodni taka wycieczka

Mastika?! Pewnie Ojciec Twój fotki robił?! Byś zrobił skany?!
Tak zdaję sobie sprawę,że taka wycieczka kosztuje w czas! Ale może by zakupić jakiegoś krosowego KTM-a do 125cm?! To bym prędzej ten marszrut trzasnął?! 

(27.07.2015 11:59:54)sikornik napisał(a):
(25.07.2015 11:31:49)arka napisał(a): Albo się karnąć tak: Dobrudża-Silistra-Russe-Czerven Briag -Dolinata na Łomovete-Svisztov-Sfoge- -Łom-Vidin- Beogradczik- Dimitrov Grad-Kiustendił- Petricz-Goce Dolczev-Smolian -Złatograd -Svilien Grad- Rezovo/W Rezowie plażing na piaskingu/

Na taka trase bys potrzebowal kilku miesiecy Smile  Czy przygladales sie europejskiemu szlakowi turystycznemu E-3.
szlaki
W Bulgarii prowadzi od Kom do Emine - 700km szczytami  Starej Planiny. Co roku organizuja sie w internecie grupy i tak sobie wedruja po gorach.  Do Svishtov mozna sie przeprawic promem. W kilku miejscach mozna przewedrowac Stara Planine z polnocy na poludnie. Splywy kajakowe sa organizowane rowniez w Rodopach. Mozliwosci jest wiele.

Całkiem w cyke marszrut ale ja mam swój plan w głowie! Oczywiście nie trzymał bym się ściśle pogranicza! Robił bym też szybkie punktowe uderzenia w głąb kraju! Są takie miejsca. 
Odpowiedz
Może są jakieś zdjęcia, będę w Sofii pod koniec sierpnia, to poszukam w archiwach domowych Smile
Odpowiedz
(27.07.2015 13:56:28)mastika_fan napisał(a): Może są jakieś zdjęcia, będę w Sofii pod koniec sierpnia, to poszukam w archiwach domowych Smile

Było by czadowo! Lubię fotografie "celuloidową",zwłaszcza tematyczną! 
Odpowiedz
http://bftourism.net/Nar_Kom_Emine_15.pdf
Chyba nawet teraz trwa wedrowka Kom -Emine. Mastika trasa z drugiego dnia jest w sam raz dla Ciebie.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości