Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wypić nie wypić lecz tradycja rzeczą święta i basta!!!
Rakia connecting people - oby to nie stało się moim mottem życiowym! hehehe SmileSmileSmile
Odpowiedz
co do picia w BG, Wy za młodzi jesteście Smile  i takich czasów pewnie nie pamiętacie,że w każdej wiosce крьчма była ( albo i dwie) , gdzie się wpadało na "rozmowy"  i w ciągu dnia i wieczorkiem- piwo, rakija, koniak. Takie swoiste "centrum kultury" było. W "mojej" wsi zniknęły karczmy jakieś 3-4 lata temu
Odpowiedz
(06.10.2015 21:00:06)peter napisał(a): choć z drugiej strony ja nie widziałem tak zmęczonych Bułgarów rakiją jak często widać Polaków zmęczonych czymkolwiek procentowym ? inna kultura spożycia ?

inne tempo spożycia Big Grin
Odpowiedz
Ciężko będzie...
ks. Tischner
„Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda”
Odpowiedz
Wdzieczny  temacik. Smile  Od miesiecy mnie gnebi pytanie, kiedy Wam sie zaczyna i konczy  ten weekend?  Tez bym tak chciala, ale guzik.                                                           
W bulgarskiej klasacji  kto jak pije nad morzem  Polacy od lat trzymaja sie scislej czolowki  razem z  Rosjanami  i Anglikami, wiec  jest o czym popisac.  
Odpowiedz
hej sikornik dawno cię nie było

ciężko będzie wczoraj napisałem, ponieważ... szkoda gadać, trzeba to schować, bo po zlocie jeszcze nie nabrałem sił na tradycję jak to rzecze arka
[Obrazek: sliwka.jpg]

Polacy weekendują cały tydzień, bo generalnie to smutny naród
ks. Tischner
Odpowiedz
(08.10.2015 12:33:10)peter napisał(a): ciężko będzie wczoraj napisałem, ponieważ... szkoda gadać, trzeba to schować, bo po zlocie jeszcze nie nabrałem sił na tradycję jak to rzecze arka
[Obrazek: sliwka.jpg]

Polacy weekendują cały tydzień, bo generalnie to smutny naród

nie poddawaj się tak szybko Big Grin
Odpowiedz
Czesc Piotrze! Imprezka niczym sie nie roznila od bulgarskiej.
… Tylko ten kolega z “Derby “- jakis straszny abstynent, ze tez caly czas te flache ze soba nosil Wink
Bulgarskie imprezy trwaja po 12 i wiecej godzin, a nastepnego dnia kazdy swiezy jak szczypiorek.

Thomasso pisal o karczmach, ale ciagle we wiekszosci bulgarskich domow sa beczki z malym zapasem wina ok. 100-200 litrow
i kilkoma gosiorami domowej rakiji: mocnej, slabszej, najslabszej -pierwsza pomoc przy zimowym przeziebieniu.
Odpowiedz
thomasso muszę się przygotować taktycznie i uderzyć znienacka - ale się nie poddam !

sikornik - powiem Ci, że w sobotę ( część z nas zaczęła już w piątek ) czuliśmy się wyśmienicie, była nawet kąpiel w rzece...

przypomniałem sobie - andzin zabrał nad rzekę sporą butlę miętówki robionej na samogonie, wyleczyła nas szybko Smile
ks. Tischner
Odpowiedz
[Obrazek: kazan_2.jpg]

kiedyś to były czasy Cool , oficjalnie się woziło zacier i pędziło, nawet opłata była (jakiś 1-2lvl Big Grin ) za казан
teraz każdy w domu sobie działa albo razem z sąsiadem
Odpowiedz