Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Беглик Таш - Beglik Tash
Batenik jeżeli chodzi.o Troje to troche wiecej kamieni leży niż w Beglik Tash no i konika mają Wink
Odpowiedz
My wystarczy że mają...ERDOGANSmile
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz
Planuję wypad z Sozopola na Beglik Tash. I mam dwa pytania. Gdzie w Primorsku wypożyczyć rowery? Pytanie drugie: jak zorganizować wycieczkę, chodzi mi o to żeby oprócz Beglik Tash obejrzeć jak najwięcej, czyli Maslen Nos, plażę Ropotamo, plażę Perła z willą Żiwkowa.

Znalazłem wypożyczalnię. Nie wiem czy czynna: rent a bike  rent a bike 2
Odpowiedz
Rent a bike2 na ul. Treti Mart  jest wypozyczalnia rowerow, w 2020 roku zamieszczalam fotke, bo ktos mnie prosil bysmy podeszli i zobaczyli czy funkcjonuje.
Odpowiedz
Kolo Obszciny tez byla wypozyczalnia rowerow, tej na Iglika nie widzialam ale z tego co widac na zdjeciach rowery sa w dobrym stanie
Odpowiedz
Z Sozopola jezdza autobusy do Primorsko. Trzeba bedzie przejsc przez Primorsko do North Beach w kierunku Perly i stamtad najfajniej do Beglik Tash na nogach trasa przez las. Jest oznaczona i sa fajne widoki.
W zeszlym roku spotkalismy tam zolwie.
Jak po asfalcie to ja bym wziela rower.

Dzek, najlepiej na nogach. Sa trasy oznaczone. Tylko to troche dluga trasa bedzie. ja ktoryms razem ponad 20 km zrobilam. Plus ze chce sie na chwile przycupnac na lazy w Maslen Nos. Polecam lunch w budce, pyszne slimaki i swieze ryby.
Ja bym poszla najpierw kolo Ziwko i na Maslen Nos, tam lunch zwiedzanei kapliczki i potem w drodze powrotnej skrecasz na BeglikTash Sa znaki jakis kilometr od Maslen Nos. Po drodze fajne widoki.
Nastepnie z Beglik Tash poszlabym trasa na Cape Beglik Tash (przecudne skaly i widok w strone MAslen Noc) i kierunek na Zatoke Parakseva. Potem Ropotamo i powrt astaltem albo przez Beglik TAsh. Da sie rowerami.
Odpowiedz
Raczej wolę pieszo, bo w Sozopolu będzie tylko plażing plus spacery po mieście więc te 15 km się jak najbardziej przyda. Chcemy w drodze do pójść od miejsca gdzie wypływają łódki na rejsy po rzece Ropotamo. Na Google Maps jest droga przez las. W drodze powrotnej do Primorska pójdziemy i zahaczymy o Perłę.
Odpowiedz
[Obrazek: trasa.jpg]

Doryswalam na szybko do trasy ktora szlam
Odpowiedz
A ta ścieżka wzdłuż wybrzeża jest jakoś oznakowana?
Odpowiedz
[Obrazek: 353700262-1248837559125790-2206456637641505858-n.jpg]

Tak. Oznaczali i czyscii szlaki ze 2 lata temu i teraz to jak po autostradzie sie chodzi.

Do MAslen Nos to sie idzie jakby po twardej ubitej drodze, ktora czasem jakies auto probuje jechac

Tu widok z trasu North Beach-Maslen Nos

[Obrazek: 293638555-10158862495683297-869625369610390867-n.jpg]

A tu z trasy Beglik Tash - North Beach (jak sie idzie przez las)

[Obrazek: 353406750-1370351723543101-6649753874356781516-n.jpg]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości