Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kiedy kupić waluty na wakacje?
ok, koniec OT

przypominam tu jest wątek walutowy - wiemy, że Brexit ma wpływ na kursy walut, ale tym tempem zaraz pójdziemy w innym kierunku
ks. Tischner
„Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda”
Odpowiedz
(23.06.2016 18:01:10)Bulgarius napisał(a): Ja również polecam cinkciarza.pl. Od lat tam wymieniam, nigdy nie było problemu Szybko i sprwnie nawet duże kwoty. Dla tych co nie zdążą wyrobić karty walutowej aliorbank też posiada karty no name wydawane na miejscu.

Natomiast ja polecam internetowykantor.pl choćby dlatego, ze mają lepszą cenę sprzedaży na euro jak i na lewę bułgarska. Korzystam z tego kantoru internetowego od 3 lat i nie miałem najmniejszego problemu.
Pozdrawiam
Bogdan
Odpowiedz
Mi został jeszcze zakup HUF i RON.
Odpowiedz
Złotówka osłabiła się nie mówię o ostatnich dniach ale w ogóle chyba do wszystkiego nawet do HUF i RON.

Tu masz wykres RON: http://www.finanse.egospodarka.pl/kursy-walut/RON
a tu wykres HUF: http://www.finanse.egospodarka.pl/kursy-walut/HUF
Odpowiedz
jak coś się dzieje to zawsze tracimy do wszystkiego Wink lew wystrzelił rano w górę, potem trochę spadł. różnica do wczorajszego kursu w kantorach jakieś 4-5 groszy
Odpowiedz
Ja tylko podsumuję, że dziaij można już kupić Euro po 4,45 więc tragedii nie ma. Było trochę szaleństwa ale wszystko wraca do normy jeżeli chodzi o euro. Frank i dolar będą w cenie.
Odpowiedz
Ja dzisiaj w walutomacie kupiłem po 4,4. Kupowałem też winiety (Słowacja, Węgry, Rumunia). ING, karta kredytowa Visa także policzyło po 4,4. Bardzo miło mnie to zaskoczyło, myślałem że będzie duuużo drożej.
Odpowiedz
No i jaka sytuacja na froncie:
4.4 to kurs chyba taki jakiego się spodziewałem. Jak będzie niższy będzie OK. Przy naszych kwotach, które wymieniamy to i tak jest to nieistotna strata. I tego się trzymajmy.
Odpowiedz
Teraz (średni kurs bankowy):
EUR - 4,41
USD - 4,01
CHF - 4,10
GBP - 5,48
Kilka dni i powinno sie uspokoić tzn. kilka gr PLN powinien jeszcze zyskać.
Marcin
Odpowiedz
(24.06.2016 15:04:22)CarlosPL napisał(a): Ja dzisiaj [...] Kupowałem też winiety (Słowacja, Węgry, Rumunia). ING, karta kredytowa Visa także policzyło po 4,4. Bardzo miło mnie to zaskoczyło, myślałem że będzie duuużo drożej.
Napisz za tydzień, po ile ci to rozliczyli.
Na razie masz tylko obciążenie
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości