Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jaką walutę wziąć ze sobą?!
No ciekawe jak się to przełoży na ceny i zarobki, czy 1:1? Już to widzę.... Najniższa krajowa. Ile zarabiasz? Aaaa 250 euro miesięcznie ?
Odpowiedz
Jak się ma przełożyć na ceny skoro kurs leva do euro jest sztywny?
Aaaaa jedna stotinka to 0,5 eurocenta, no to się zaokrągli w górę do 1 eurocenta, to fakt ceny wzrosną[emoji6]

Wysłane przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
Oczywiście że wzrosną, mimo sztywnego kursu - znajdą się chętni na szybki zarobek.
Odpowiedz
Miałem na myśli sam fakt zamienienia cen z leva na euro, gdzie nie powinno być wzrostu cen bo kurs tych walut jest sztywno powiązany ze sobą od długich lat[emoji41]
To że ceny za 3 lata będą wyższe jest dla mnie oczywistością, ale to będzie odczuwalne bo BG prowadzi swoją politykę fiskalną tak jak rządowi pasuje (zresztą naszemu też). Wystarczy że zostaną nałożone dodatkowe podatki np. na wodę, prąd, paliwa itp oraz znalazłoby się jeszcze kilkaset? przyczyn[emoji17] Najpopularniejsza w przyszłym roku w całej UE to będzie walka ze skutkami epidemii covid[emoji45]

Odpowiedz
Ciekawe jak zmiana odbije się na cenach nieruchomości.
Odpowiedz
Nie mogę się doczekać tej zmiany bo w Polsce nie ma co liczyć. Przynajmniej Bułgarzy mądrzejsi.
Odpowiedz
(26.12.2020 14:25:15)dżek napisał(a): Nie mogę się doczekać tej zmiany bo w Polsce nie ma co liczyć. Przynajmniej Bułgarzy mądrzejsi.

Nie jestem fachowcem , ale jak dla mnie prawidłowy ruch .
Nie wiem tylko co na to Bułgarzy , ale ...
----------------------------------------------------------------------------
BL Wink  2006 ,2008 ,2011 ,2016 ,2018 ,2019 ,2021 ,2022 ,2023 ...
Odpowiedz
Witam, mam pytanie. Czy można w Bułgarii wymienić bilon Euro na lewy? Jeśli tak, to czy można to zrobić w banku, czy w kantorze?? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Odpowiedz
No powiem, że ładnych kilka lat już tam jeżdżę, ale bilon euro zawsze zostawiam na przejazdy np. autostrady, gdy przez Serbię, na mosty, gdy przez Rumunię.
Czy też inne drobne wydatki, ale rozumiem, że bilonu może też być sporo.
Głupio się przyznać, ale przez tyle lat nie sprawdziłem, więc sam jestem ciekaw czy np jest 1:1, czy jak u nas bywało 1:0,5, czy w ogóle jest wymiana i bez straty, w banku pewnie tak, ale podłączam się po latach do pytania, tak z ciekawości.
Odpowiedz
W zeszłym roku w banku w Primorsku wisiała karteczka że wymieniają od 50 euro/dolar papierowe[emoji41]

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości