Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karta bankomatowa
z tego co mi wiadomo, to kiedyś euronet faktycznie traktował kartę Revolut jako obcą i naliczał prowizje. Teraz przy tych wydawanych przez mastercard karta jest traktowana u nas jako lokalna. Przynajmniej ja w moim pobliskim euronecie, w momencie gdy na początku roku robiłem pierwszą wypłatę kartą, nic mi dodatkowo nie pobrało. W Bułgarii będę dopiero testował po raz pierwszy, ale coś chyba było o prowizjach lub nieprowizjach na wcześniejszych stronach tematu. Wiem, długi już jest, ale kilka ciekawych rzeczy sam znalazłem. W sprawie sieci w Bułagarii też jestem ciekaw, to może zerknę.
Z bankomnatu euronetu korzystałem gdzieś w lutym, ale chyba nic na gorsze się nie zmieniło ?
Odpowiedz
DSK Bank, Central Cooperative Bank, B36 United Bulgarian Bank, Fibank, SG Express Bank, Piraeus Bank, Bulgaria Eurobank, Postbank, ProCredit Bank

Bankomaty tych banków nie powinny pobierać prowizji przy wypłacie karta Revolut
...:::Bbbuuulllgggaaarrriiiaaa Rrruuullleeezzz:::...
96 97 98 99 00 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
Odpowiedz
Dzięki Smile
A Unicredit Bulbank ?
Odpowiedz
Ja używałem w Bułgarii i Rumuni karty z Pekao SA standardowej wydawanej do do konta przekorzystnego i zero prowizji za wypłaty z bankomatów i płatności w sklepach, a do tego kurs przeliczania 2,18 za lewa ( lipiec, sierpień 2018). W Polsce kupowałem 100 lewa na drobne wydatki w podróży po 2,25.
Odpowiedz
PKO BP zwany skarbonką właśnie wprowadził modyfikacje do swojego Konta za Zero.
M.in. wypłaty z zagranicznych bankomatów mają być bez prowizji.
Odpowiedz
Bardzo dobra wiadomość z tym bankiem PKO BP. Mają być czy już są?
Odpowiedz
W lutym były reklamy, że od 01.03.2020r.
Ale na razie na stronie banku same stare dokumenty.
No i niezbyt miła wiadomość - "wielowalutowość" karty jest ograniczona do EUR, CZK, HUF, HRK z naszych okolic (jeszcze USD, GBP, DKK, SEK, NOK). BGN czy MKD, RSD, BAM nie ma w tym koszyku, więc warunki wymiany zapewne gorsze.
Trzeba poczekać na oficjalną TOiP.
Odpowiedz
Konto Intensive w mBank-u i karta do tego konta. Oparte na własnym doświadczeniu, dwa tygodnie temu. 
Serbia płatność kartą Intensive (Visa) kurs 1 RSD = 0,38 zł.
5 minut później płacę zwykłą kartą (Visa) na tej samej stacji benzynowej, kurs 1 RSD = 0,40 zł.
Dodatkowo, przy płatnościach kartą Intensive, zablokowane środki po rozliczeniu maja taką sama wartość.
Karta Intensive jest kartą wielowalutową i opłata miesięczna wynosi 10,00 zł / miesiąc.
Odpowiedz
Drodzy, czy ma ktoś wiedzę jak wyglądają wypłaty z karty Visa w bankomatach w BG w słonecznym brzegu?
Z jakich bankomatów korzystać a których unikać ?
Odpowiedz
Korzystaj z bankomat przy banku. Czytaj uważnie co pisze na ekranu. Wybierać jednorazowo większa kwota niż kilka mniejszich. To czy visa czy mastercard niema żadnego znaczenia, liczy sie bank którykarta wydal i co masz napisane w umowie. Ja korzystam z REVOLUT , gdzie wyplata jest darmowa i sobie doladowuje w miare potrzeb. Unikaj bankomati EURONET.
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości