15.09.2017 18:15:40
Do zimy jeszcze daleko.Na weekend ma być 35 C
"In vino veritas, in aqua sanitas"
|
Primorsko / Приморско
|
|
15.09.2017 18:15:40
Do zimy jeszcze daleko.Na weekend ma być 35 C
"In vino veritas, in aqua sanitas"
W Primorsku prawie sami Polacy. Bulgarskiego nie było słychać. Coś się pozmienialo. To słowa mojej córki
23.10.2017 16:59:57
A gdzie jest ten Czenger?
23.10.2017 20:22:40
Vis a vis greckiej knajpy, na ul. Georgij Kondolov 13. Biały mur z dużym czarnym napisem
04.02.2018 21:27:15
cześć,
czy mamy w Primorsku jakieś biura podróży? Internet nic nie znajduje. planowałbym wycieczkę i chciałbym przeglądnąć "repertuar". może jakieś biuro z przewodnikiem w naszym ojczystym języku? byłoby łatwiej dzieciakom. ktoś podpowie, bo w moim zbiorze zdjęć akurat takich brakuje, a pamiętam, że w 2015r. było parę biur podróży. pozd
Jest . Prowadzi go Polka. Przy ul. Iglika.
Gdzieś miałam jej wizytówkę - jak znajdę to wrzucę. Z tego co pamiętam to nie miała strony, ale był e-mail. Jej córka Marianna jest przewodnikiem i była z nami w Pismenovo.
https://myszawtrasie.blogspot.com/2017/1...lture.html Taką wycieczkę mogę z powodzeniem polecić. Na blogu masz jeszcze opisany Beglik tash, który w tej chwili jest już do "zrobienia" samemu. https://myszawtrasie.blogspot.com/2017/1...szcze.html Dojazd zapewniony specjalnym busem, a na miejscu ulotki w języku polskim.
09.02.2018 21:31:29
dziękuję. robię rozeznanie czy da się zorganizować wypad do Grecji z Primorska gdzieś z zorganizowaną wycieczką.
nie pamiętam ale coś chodzi mi po głowie, że były takie organizowane - wyjazd gdzieś koło północy a powrót gdzieś w okolicach północy następnego dnia. na pewno były do Istambułu, ale nie pamiętam czy też do Grecji (gdzieś blisko granicy). Istambuł odpada bo trzeba paszporty mieć, a nie zamierzam wyrabiać. ktoś pamięta, może zdjęcie oferty zrobił? byłoby pomocne. wyprawy w pobliżu Primorska robimy we własnym zakresie, autem. pozd.
09.02.2018 22:27:51
Do Grecji przez Turcję. Jedziesz na Edirne i 5 km. Jesteś w Grecni
10.02.2018 00:47:42
Takich dobowych zorganizowanych wyjazdów do Grecji w Primorsku raczej nie widziałam. Swoim samochodem - owszem można. A czy takim wypożyczonym - nie sądzę.
Do Grecji często kierują się Sofiijczycy i z Sofii taki wyjazd znajdziesz na pewno, ba nawet zorganizujesz sobie autobusem dalekobieżnym. |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Primorsko | mazi | 1 | 4,263 |
19.06.2017 22:44:19 Ostatni post: wolffer |
|