Liczba postów: 4,877
Liczba wątków: 5
Reputacja:
72
04.04.2016 20:44:41
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04.04.2016 20:58:13 przez Bulgarius.)
Tosho ja też pytałem co, gdzie i jak. A kolega odpowiedział, że od strony Grecji wjedzie i tyle. Więc Ci napisałem, że od strony Grecji i nie drążę tematu - dlatego taka odpowiedź. Gdyby się Dux określił to odpowiedź mogła by być inna.
Liczba postów: 1,898
Liczba wątków: 0
Reputacja:
104
Dlatego też pytałem , w domniemaniu, autora wątku .
Pozdrawiam,
Zagorkaman
Liczba postów: 2,067
Reputacja:
141
Jeżdżę do Bg bo uwielbiam ten kraj, a co mogę polecić to właściwie wszystko począwszy od zabytków, łażenie po górach, leżenie na plaży i przede wszystkim jedzenie. Co do cen jak wszędzie jest troszkę drożej jak parę lat temu ale i tak najtaniej w europie.
Moje podróże po Bg to przede wszystkim plaża do południa potem zawsze gdzieś zaglądałem.
Tak jak poprzednicy podam Ci - poczytaj. Naprawde to forum jest skarbnica wiedzy o Bg tylko trzeba poczytać. Sam dopiero niedawno dorosłem do tematu gór w Bułgarii, tylko na takie eskapady trzeba mieć sporo urlopu.
Dzięki kolegom z forum mam pewien zarys na taką podróż i zapewne zostanie zrealizowana niestety dopiero w 2017roku.
Więc jeszcze raz polecam zagłębić się w forum, a sam zobaczysz ile jest ciekawych miejsc do odwiedzenia.
Pozdrawiam
Liczba postów: 845
Reputacja:
56
1. Melnik i okolice
2. Monastyr Rilski
3. Bansko i wyprawa w góry. Potem odpoczynek w ciepłym basenie w Dobriniszte
4. Saparewa Bania i wjazd w góry Rila. Samochodem do wyciągu a potem wyciągiem do Siedmiu Jezior
To moje ulubione miejsca.
Liczba postów: 615
Liczba wątków: 1
Reputacja:
40
To co zamierzam zobaczyć w tym roku, a pasuje świetnie do tego wątku:
1. Twierdza Baba Wida (Widyń) - jedyny średniowieczny całkowicie zachowany zamek w BG
2. Sofia, a w niej na szybko: Pałac Prezydencki i Cerkiew św. Jerzego, Cerkiew św. Zofii, Sobór Św. Aleksandra Newskiego. Jak starczy czasu to jeszcze Parlament (Narodno Sabranie)
3. Teatr antyczny (z II w n.e.) w Płowdiw
4. Jamboł a w nim meczet Eski Dżamija, drugi wielkościowo w BG.
Wracając do Polski, bo wygodniej- leży po drugiej stronie autostrady, można wstąpić do wsi
5. Staroseł aby obejrzeć zespół budowli trackich, największy z zachowanych w Bułgarii.
Liczba postów: 4,339
Reputacja:
103
no ventosa jak nie zrobisz relacji to ...
ks. Tischner
„Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda”