Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nawigacja, mapy na których jeździmy.

(18.06.2015 09:09:04)wolffer napisał(a): co do nawigacji, to cieszę się, że jeszcze wystarczy mi wgranie map przed wyjazdem w puste szare komórki uzwojeń mózgowych, jeszcze tych pustych miejsc niestety pełno  Big Grin , a ponadto trasa raz przejechana osobiście zostaje mi na dłużej.
Faktem jednak jest to, że ze zdobyczy techniki jak najbardziej należy korzystać i nawigacje przydają mi się w większych miastach lub na pewno przy szukaniu konkretnego adresu, punktu.
Z tego co czytam, to z powodu aktualizacji chociażby warto pomyśleć o Garmin.

Xerth, mam pytanko, czy poza aktualizacjami jest ona w miarę dokładna i przyjazna w obsłudze ?

a może jeszcze poza czerwcową promocją Tom Tom jest coś takiego wiecznie aktualizowanego ?

Wolfer, według mnie bardzo dokładne i tak jak pisałem czy Turcja czy Serbia zawsze każda droga dobrze pokazywana, ja mogę szczerze polecić. Garmin korzysta chyba z map targeo jesli się nie mylę. 
Ja juz mam kolejna ( chyba 4 ) navi od garmina. Jesli będziesz szukał garmina to zwróć uwagę by było napisane LMT lub LM bo są tez sprzedawane bez dożywotniej aktualizacji. 

Pozdrawiam

P.S

Teraz mam 3597 LMT
Odpowiedz
W garminie w lepszych modelach jest traffic, fotoradary, poi itd

Pozdrawiam
Odpowiedz
(18.06.2015 17:52:43)xerth napisał(a): W garminie w lepszych modelach jest traffic, fotoradary, poi itd

Pozdrawiam

xerth, dzięki bardzo za pomoc Smile
Odpowiedz
(17.06.2015 22:49:56)mierzey napisał(a): Dżek na bocznej szybce mogą powiedzieć, że ogranicza widoczność z lusterka wstecznego, (bocznego). Ja bym został przy lewym dolnym rogu szyby. I tylko na Słowacji. Nigdzie indziej nikt się nigdy nie czepił mimo kontroli. Przynajmniej dotychczas.
Tak zamocuję. Taka pozycja nie zasłania bocznego lusterka w moim autku.

[Obrazek: DSC_0495_1.jpghttp:]
Odpowiedz
Ja również tak montuję.
Odpowiedz
mam WP czyli bezpłatną, dobrą navi, ale tak się zastanawiam nad Garminem, chociaż do BG, po którymś tam razie ciężko nie trafić
ks. Tischner
„Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda”
Odpowiedz
Można i takiej navi używać:

[Obrazek: 111.jpg]
Odpowiedz
Bulgaricus można i taką lub większą tylko po co? Smile
A tak na poważnie to osobiście używam SYGIC na
moim alcatelu śmiga, że aż miło i co roku jest
aktualizacja lub 2
Pozdrawiam i szerokości Kris
Odpowiedz
(26.06.2015 12:09:55)kris68 napisał(a): Bulgaricus można i taką lub większą tylko po co? Smile
A tak na poważnie to osobiście używam SYGIC na
moim alcatelu śmiga, że aż miło i co roku jest
aktualizacja lub 2

A jak jest z opłatami za transmisje danych w telefonie?
Odpowiedz
Transmisja danych wg stawki roamingu u operatora, nie opłaca się, ale są wersje offline. Ja uzywam IGO Primo z aktualnymi mapami, wszystko za darmo. I w czasie jazdy za granicą podczas postojów jak tylko mam dostęp do Wi-Fi aktualizuje mi się sytuacja na drodze i mniej wiecej wiem czy jest co omijac.
...:::Bbbuuulllgggaaarrriiiaaa Rrruuullleeezzz:::...
96 97 98 99 00 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
Odpowiedz