Ocena wątku:
  • 4 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primorsko / Приморско
Dziś według starego kalendarza św. Ilii rządzi. Dlatego te fale. Mnie wychodziło w lipcu,ale Bułgarzy powiedzieli ,że dzis
Odpowiedz
Gdyby ktoś pytał. Msze święte po polsku są także w Primorsku.

Załączone pliki Miniatury

Odpowiedz
Szkoda że nie wiedzieliśme wczesniej Sad
Akurat w niedzieli przyjechaliśme w tej porze.
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz
Ja przetestuje w tą niedzielę. Poprzednia była w Burgas, cały mały kościółek pełny. Jest jeszcze w Nessebarze w niedzielę o 20.
2016 Bg /2018 Bg /2019 Bg / 2021 Niemcy-Liechtenstein-Austria-Szwajcaria-Francja-Andora-Hiszpania 2022 Bg 2023 Srb-Macedonia-Grecja-Bułgaria 2024 Srb-Czarnogóra/2025 Niemcy-Francja-Andora-Hiszpania
Odpowiedz
Hura, za 3 godziny wyruszamy w trasę do Primorska. Po kilku latach przerwy tęsknota dala znać o sobie i wracamy Big Grin. w BG będziemy 7 raz, a w Primo 5 Big Grin. Mam nadzieję, ze znajomi, którzy jada z nami zakochają się w Bułgarii tak jak my Big Grin
Odpowiedz
Dziś glony nawet przy płatnych parasolach.
Odpowiedz
Na południowej? Na pewno nie ?
2016 Bg /2018 Bg /2019 Bg / 2021 Niemcy-Liechtenstein-Austria-Szwajcaria-Francja-Andora-Hiszpania 2022 Bg 2023 Srb-Macedonia-Grecja-Bułgaria 2024 Srb-Czarnogóra/2025 Niemcy-Francja-Andora-Hiszpania
Odpowiedz
Na północnej
Odpowiedz
Na południowej sielanka choć coraz więcej ludzi. Niestety moja przygoda jutro się kończy i czas wracać.
Odpowiedz
a ja juz niestety wróciłem z Primorska...w niedziele 5.08.2018 wyjeżdżialismy na granicy Bułgaria-Serbia 1h natomiast do Bułgarii korek na kilka kilometrów około godz 17.00. W Primorsku dzięki forum i nie tylko odwiedziłem kilka knajpek gdzie nie byłem było świeżo i dobrze np Primavera jedzenie bardzo smaczne, ceny raczej średnie natomiast trzeba uważać na częstowanie przez właściciela na tzw spróbowanie rożnymi rzeczami bo to wszystko znajdzie się na rachunku, bar Tiki ceny jak i ilość ok smacznie ale jak juz ktoś wcześniej wspomniał dania sa mylone i podawane w rożnej kolejności, Plovdiv warto odwiedzić bardzo smacznie i dużo ceny ok polecamy zapiekankę, ZOY lub ZOI bardzo smacznie tanio polecam platerę miesną, bistro Amigo bardzo smacznie i bardzo tanio polecam paprykę z mięsem
Myslę że dla osób które odwiedzają pierwszy raz Primorsko to na pierwszy dzień kilka wskazówek gdzie wejśc i zjeść
Odwiedziłem tez kilka innych jak ktoś będzie chciał to tez mogę napisać kilka słów
Odpowiedz