Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bansko / Банско
Witajcie z wieczora!

Zakończyliśmy wycieczkę przy ponownym prawie łamańcu pogodowym! Dało się jednak zwiać na dół! I nie trza było między błyskawicami robić slalomów! Teraz pokaże kawałek drogi powrotnej po wysokim i średnim reglu! Tak aby płynnie przejść do następnej ekskursji z Banska wyciągiem na Damianicę! Otwarli go wtedy tak z okazji festiwalu Jazzowego który to odbywał się w owym czasie!

Jadziem! Pokażę trochu wysoko-średniego regla poniżej mas. Vihrena !
Ale tutaj to ostatnie rzuty okiem za siebie.

[Obrazek: pcm28vr.jpg]

Za nami jeszcze kawaląteczek Vihrenu! Myślę,że już wcześniej pokazałem wszystko dokładniej! Gnamy na dół!

[Obrazek: 9d7fZKl.jpg]

..... Aby znależć się przy Hiży Vihren! Gdzie poczuliśmy się naprawdę już bezpiecznie!
Widoczek na dolinę w kierunku Banska.

[Obrazek: lTAnvdb.jpg]

A teraz widoczki już bardziej związane z florą regla wysoko-średniego!

[Obrazek: sL2dkTt.jpg]

A teraz drzewka które swą tuszą nawet zrobiły na mnie wrażenie! No nie wiem cz dwóch facetów by nich obieli?!

[Obrazek: I4VWr4M.jpg]

[Obrazek: STP80198.jpg]

[Obrazek: STP80199.jpg]

A na zakończenie jak na dziś, ujęcie grubaśnego krzywego drzewka iglastego!

[Obrazek: 9ueR9VB.jpg]

Możemy już przyjąć,że zeszliśmy na dół do Banska! Nie będę pokazywał ujęć krzaków, czy tam innych zagajników zwarcie rosnących! Ale lasek pod Vihrenem jest całkiem,całkiem nie mały! Chociaż do Puszczy Białowieskiej raczej bym tego nie porównywał! Jeżeli rzecz idzie o gabaryty drzew!

Za następnym razem pokażę Wam moi Drodzy następną ciekawą wycieczkę z Banska na Damianicę! Aby wrócić znowuż do Banska! Może jeszcze będzie interesująco?!

Dziękuję za Uwagę i pozdrawiam Was!
Арка беееее .... зашто ми не вдигаш ?! :-)))))
Odpowiedz
Witajcie tutaj ponownie!

Dziś pokaże jakie to szczęście mnie wtenczas spotkało ponieważ na czas festiwalu dżezowego otworzyli wyciąg na Damianice!

No to idziemy do wyciągu sobie!

[Obrazek: hSfj44J.jpg]

I już my są w kabinie ....

[Obrazek: LUVNwnn.jpg]

[Obrazek: 462Uxkg.jpg]

Za nami w dole zostało Bansko! Jedno z bardziej i nie nudnych, urokliwych miasteczek w Bułgarii !!!

[Obrazek: CPXEhX6.jpg]

Jadziem coraz bardziej ku górze!

[Obrazek: aTuFJ4R.jpg]

Ot proszę bardzo Szanownego Gremium popatrzeć sobie z okna wyciągu na mój ukochany Vihren!

[Obrazek: YWX2tB5.jpg]

..... du,du,du,du,du d...... Poprzez góry poprzez lasy .....

[Obrazek: pp7HpZ0.jpg]

Przejście na drugi odcinek już bardziej górski

[Obrazek: AiQwKLZ.jpg]

Chyba widoczki nawet z tej kabinówki są nie najgorsze??!!?? Prawdaaaaa .....

[Obrazek: tRHiFC9.jpg]

I znów widoczek z kabiny wyciągu na mój ukochany Vihrenik! Chociaż Vrax Dżano to też mi zrzucił czapkę z dekla!  Smile

To raczej ten z lewej..... No chyba.

[Obrazek: 01UJtyD.jpg]

I jak zwykle gdzieś mi się zawieruszyły fotki z samej Damianicy! Jak znajdę to dorzucę je! Damianica to taka polana gdzie czynne są zimą wyciągi narciarskie! Jest tam też Zawiedienie-Knajpka, jedna lub dwie! Nie ma,że padniesz z głodu czy to nie nabąbacie się Zagorką czy inną zupą chmielową! Pokopać mi przyjdzie w stosie dysków gdzie ta p.... Damianica się podziała!

...... I skrócony powrocik do pięknego romantycznego Banska! I widok na Niego! Ladies & Dżendermens a także Gentlemans its Bansko!!! / Z góry zdeko/

[Obrazek: AzRy56m.jpg]

I jeszcze jeden izgledzik na Bansko.

[Obrazek: 6HKg0RF.jpg]

Myślę se tak,że tą ostatnią foteczką wyczerpałem temat co do Banska i okolicy!??? Ale liczę na jakieś w tym temacie wymianę informacji lub pokazywaniem swoich dróg czy to szlaków w Bansku czy Jego okolicy! Poparte swoimi własnymi fociami! Mam nadzieję,że nie jednemu z Bulgaricusa zabiłem tutaj klina i teraz Ci żałują,że tak często jeżdzili tylko w jedno miejsce?!/np w Sozo lub w Primo  Cool  /! Ale to nie koniec! Muszę jeszcze dokończyć moją opowieść jak to ja nie zdobyłem a potem zdobyłem szczyt Musałę! Tam to już będą widoki msakryczno-masakrowate ! Dziękuję za uwagę i pozdrawiam na Vsi4ki ! Mam nadzieję,że jeszcze pootwieram nowe wątki z miejsc gdzie ja bywałem, a wielu nawet o to by nie podejrzewało by  jaka to Bułgaria "omagiosana strana" . За сега!!!

ps.

Mój przepis na podróże po BG-Bałkanach to ..... Początek w Make/Ochryd i Prespa i nie tylko/! Następnie w Riłę/nie zapomnijcie o Rylskim M./ i w Pirin ,a na koniec kiedy już jesteście zrypani i czujecie kilometry w nogach to wtedy to nad morze grzać gnaty i buchać Rakiję która to always conecting Narodyi! 
Odpowiedz
Kto pytal o pogode?  Sezon zimowy - otwarty!

Bansko
Odpowiedz
Arka, szacun! A festiwal dżyzowy jak wypadł?
Odpowiedz
https://m.facebook.com/funbansko/posts/1...6494601940

Nowa kolej krzesełkowa, aż trudno uwierzyć że to Bułgaria. Brawo [CLAPPING HANDS SIGN]
Odpowiedz
Jakiś miesiąc temu kombinowałem, gdzie by tu na ferie Szkodniki nasze zabrać. W łapy wpadła mi oferta tygodniowego wyjazdu narciarskiego do Bańska. Rozważaliśmy, ale koncept padł.
Bańsko dla narciarza z Polski jest za daleko a ceny też tego mankamentu nie niwelują, całodzienny skipass kosztuje 58 lewa, właściwie jest to cena porównywalna z alpejskimi.
Ośrodek na stokach Todorki jest stosunkowo duży, ale nijak się ma do nawet małej, spokojnej alpejskiej doliny w Austrii. Nie przepadam za atmosferą w tym kraju, ale to narciarska I liga i jest blisko.

PS. Gdyby ktoś pytał, to ostatecznie i tak wybrałem Słowację. Smile

Pzdr
Marek
Odpowiedz
(12.12.2015 15:29:27)kocur napisał(a): Arka, szacun! A festiwal dżyzowy jak wypadł?

Festiwal był jak to festiwal! Najlepiej Jazz i tak grali polscy jazzmani! W Bansku latem nie można się nudzić!

Frytowski......

No właśnie dziwne! Ale BG-ria zimą ma ceny kwaśne tam jakoś! Sad Confused Confused Confused
Odpowiedz
My też przez wiele lat ćwiczyliśmy Słowację, Czechy. Zawsze dość blisko granicy. Najdalej szusowaliśmy we Włoszych - ale to już finansowo inna liga. W ubiegłym roku spróbowaliśmy pierwszy raz zjazdów po polskiej stronie. Spodobało się i tym oto sposobem najbliższe ferie spędzimy jeszcze raz w Tyliczu.  A wracając do tematu...Na Bansko nabrałam ochoty po obejrzeniu tego odcinka TV Silesia.
http://www.tvs.pl/tv/turysci-w-bansko
Niestety za drogo.... niestety za daleko :-(
Odpowiedz
(12.12.2015 18:00:20)myszabe napisał(a): https://m.facebook.com/funbansko/posts/1...6494601940

Nowa kolej krzesełkowa, aż trudno uwierzyć że to Bułgaria. Brawo [CLAPPING HANDS SIGN]

Masz racja- to nie jest Bułgaria Sad

a dokładnie - nie jest dla bulgarów.

ceny są kosmiczne Sad
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz
Photo 
(12.12.2015 13:39:05)sikornik napisał(a): Kto pytal o pogode?  Sezon zimowy - otwarty!

Bansko

Bralem udzial w tymSmile

http://images78.fotosik.pl/163/e149d8170568b776.jpg
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości