Ocena wątku:
  • 5 głosów - średnia: 3.2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jest weekend, co pijemy? ;)
dobra, kończymy ten oftop, bo zaraz przyjdzie jakiś administrator i nas pogoni... Cool
Odpowiedz
Codziennie, a nawet co tydzień (wbrew pozorom) nie piję, ale chcę Wam powiedzieć, że w tym roku stwierdziłem, że odwiedzę Tokaj, akurat przy okazji pobytu z Malutką w Słowackim Raju i okolicznych jaskiniach (następne, jak stwierdziła Malutka, mają być bardziej ciepłe niż ta z lodem  Wink ).
Pewnie nie jestem odosobniony w tym, że kupuję miejscowe potrawy i napoje, jednak zauważyłem, że robię to akurat pod kątem mych upodobań i potrzeb.
Zrobiłem zapasik Tokaja półwytrawnego białego i czerwonego, a tu zonk  Confused , Panie z mej rodziny tylko z grzeczności spróbowały, no bo urodzinki Malutkiej były. Wychodzi na to, że ta płeć musi jednak słodzić (ciekawe, czy tu chodzi o wyrównanie codziennego zgorzknienia  Angel ).
W sumie jednak nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło: zapas w barku nie pomniejszył się w temacie Tokaju i mogę degustować  Cool .

Jeśli chodzi o wina, dla mnie tokaj (ten półwytrawny) ma taki ostrawy, ale też miły cierpki smak. Pewnie próbowaliście, bo trasa też tędy wiedzie. Ma ktoś jakieś doświadczenia ?
Odpowiedz
Tokaj to nie tylko miejscowość, a ta niestety ms najgorsze wina. ..
Odpowiedz
Tereso, ja się będę trzymał wersji, iż są dla wybranych i ich wykwintny bukiet nie do każdego trafia Angel Big Grin
Odpowiedz
Dam Ci lepszy namiar..
Odpowiedz
(07.11.2015 21:50:17)teresa napisał(a): Dam Ci lepszy namiar..
dzięki, czekam i kończę po poza sproketem, to admini i po nas sięgną
Odpowiedz
To Panie muszą spróbować win typu : Tokaj Szamorodni Edes. Słodkie, dla mnie za bardzo, ale to dobre wino deserowe.
Można kupić tutaj:
http://bliskotokaju.pl/producenci/
Odpowiedz
Te wina znam dobrze.. Fajne namiary na Mad i Taylle. Z tą drugą mocno związany jest Tarnów.
Odpowiedz
Zagorka Retro Wink
Pozdrawiam,
Zagorkaman
Odpowiedz
(08.11.2015 22:50:09)Tosho napisał(a): Zagorka Retro Wink

Pewne w Stara Zagora Smile
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości