Ocena wątku:
  • 4 głosów - średnia: 4.25
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Transport miejscowy kolejowy i autobusowy - rozkłady jazdy
Jaki środek transportu możecie polecić aby zrobić sobie 1- dniową wycieczkę z Primorska do Sozopolu. Będzie nas 4 dorosłych i mój wnuk 1,5 roczny. Czy wypożyczyć auto ale musiałoby mieć fotelik, czy bezpieczniej a na pewno taniej autobusem, czy jakimś busikiem? Będziemy w Hotelu Shurelovi może Miro nas zawiezie? Na razie takie plany, chcemy młodym ( rodzicom wnuka) pokazać Sozopol bo stara jego część to taka namiastka starego Nesebyru a do Nesebyru za daleko żeby jechać z tak małym dzieckiem.
Jestem otwarty na każde podpowiedzi, na pewno mysza i egon mają to opanowane Smile
Odpowiedz
Macku w tej sprawie najlepiej Ci doradzi Beata (po pierwsze, ze mozna powiedziec Primorsko to jej konik, po drugie wypoczywala w Primorsku w sezonie tak jak Wy teraz, po trzecie zna Mira). Wedlug mnie najlepsza opcja ze wzgledu na maluszka to opcja zawiezienia i przywiezienia Was przez Mira czyli pewnosc i bezpieczenstwo oraz spokojny czas zwiedzania Sozopola(bez patrzenia na zegarek, ze czas kierowac sie w strone przystanaku). Druga opcja nieograniczonego czasu to wypozyczenie auta, przeciez jestes bardzo dobrym kierowca(trzeba sie dowiedzie czy wypozyczalnia ma foteliki dla dzieci)- jak znajde ulotke z wypozyczlni, ktora znajdowala sie kolo dworca to zamieszcze info. Na trzeci plan dopiero wysuwa sie opcja autobusowa lub busowa, w sezonie raczej problemow  chyba nie ma, ale moze byc tloczno.
Odpowiedz
Maciek teraz sobie przypomnialam, ze przeciez Teresa bedzie w Primorsku- w tym temacie tez Ci doradzi, ma wielu pomocnych przyjeciol.

Ostatnia opcja jest  zawsze TAXI(przy pelnej obsadzie mozna sie dogadac cenowo w obie strony, no i oczywiscie musi byc fotelik). Bedzie moze troszke drozej, ale tez wygodniej, bezpieczniej i pewniej.
Odpowiedz
Opcja taxi 7osobowe z fotelikiem da rade zabrać całą załogę Big Grin
Odpowiedz
(02-04-2019,22:55:02)egon napisał(a): Maciek teraz sobie przypomnialam, ze przeciez Teresa bedzie w Primorsku- w tym temacie tez Ci doradzi, ma wielu pomocnych przyjeciol.

Ostatnia opcja jest  zawsze TAXI(przy pelnej obsadzie mozna sie dogadac cenowo w obie strony, no i oczywiscie musi byc fotelik). Bedzie moze troszke drozej, ale tez wygodniej, bezpieczniej i pewniej.

Dzięki Edyta, zapomniałem właśnie że Teresa będzie w tym samym czasie, myślę że coś zaradzi Smile
Mam namiary na EkoTaxiBurgas, korzystałem z ich usług dwa lata temu z lotniska Burgas do Sozopolu i z powrotem i byłem zadowolony z punktualności, mają w zasadzie nowe auta ale dojazd z Burgas po nas do Primorska i transport do Sozo to będą koszty.
Rozważam wynajęcie auta na jeden dzień wtedy jesteśmy niezależni a i przy okazji można jeszcze młodym pokazać Ravadinovo kicz bo kicz ale miejsce na fotki fajne Smile i podjechać w pobliże Beglik Tash.
Nie chcę Mira wykorzystywać bo przy tylu gościach to i plan dnia ma napięty.
Zobaczymy na miejscu ale jakbyś znalazła ulotkę wypożyczalni to super.
Odpowiedz
Dacia, prawie za darmo! Na 5 osób wyjdzie po 3 dyszki plus paliwo. Brać!

[Obrazek: Bez-tytu-u.jpg]
Odpowiedz
Coś zaradzimy
Odpowiedz
Miro odpada, bo jak sam piszesz jest bardzo zajęty.
My byliśmy autobusem. To bezpośredni i bezkonfliktowy dojazd , ale trzeba dojść do dworca autobusowego ok. 1 km. Od razu przy dworcu są taksówki i można sobie to w ramach spaceru poprzedniego dnia omówić. Będzie drożej niż autobus, ale taniej niż wypożyczenie auta, które i tak w Sozopolu będzie trudno zaparkować. Mialam jakiś namiar na miejscowe taxi - jak znajdę to wrzucę. Dla mnie: opcja komunikacja!
Beglik tash- bezpośrednie połączenie w obie strony za 2 lewa. I po co brać auto?
Odpowiedz
Do Ravadinovo możecie sobie zrobić osobną bezpłatną wycieczkę. Aquaparkowy bus dowozi bezpłatnie do położonego nieopodal zamku aquaparku
http://www.aquaparkneptun.com/index.php/portfolio-items/bezplaten-transfer/
W dodatku masz nawet bilet kombinowany zamek+aquapark
http://www.aquaparkneptun.com/index.php/ceni/
Odpowiedz
Makej - wrzucam też info o Beglik Tash w wątku Primorsko
Odpowiedz