Ocena wątku:
  • 4 głosów - średnia: 4.25
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Transport miejscowy kolejowy i autobusowy - rozkłady jazdy
Postanowiłem zmienić datę i lotnisko wylotu, w związku z tym wyląduję ok. południa i problem z późnym przejazdem odpada.
Widzę, że z dworca południowego do Primorska są raptem 2 kursy. Czy autobusy jadące do dalszych miast  (Sozopol, Kiten, Carewo, Achtopol) wstępują do Primorska i mogę je brać pod uwagę?
Odpowiedz
Nie mogę edytować... Oczywiście, Sozopol nie wchodzi w grę.
Odpowiedz
Jak my jechaliśmy z Burgas to wysiedliśmy w Primorsko, a bus jechał dalej i zatrzymywał się na dworcach Kiten, Carewi, Achopol. Później wracał do Burgas z przerwą w Achtopol na odpoczynek. Zawsze trzeba zapytać się kierowcy, który jedzie np do Kiten , czy Carewa czy do Achtopol czy zatrzyma się na dworcu w Primorsko. Przeważnie nie robią problemu, gorzej jest z przystankiem Sozopol, bo tam nie chcą wjeżdżać tylko np. dla dwóch osob. My jak jechaliśmy z Obzoru ( kurs Warna)do Białej busem lub autobusem to pytaliśmy sie kierowcy czy  nas wysadzi, nigdy nie było problemu. Czasem lepiej zapytać kierowcy bo z rozkładami bywa różnie. Personel w kasach też służy swoją pomocą.
Odpowiedz
Z dworca w Burgas do Primorska jeżdżą busy, docelowo do Kiten. Po południu jeżdżą co godzinę praktycznie. W zeszłym roku jechały o: 12, 12.30, 13, 14, 15, 16, 17, 18 i ostatni 19.45. Bilety kupujesz u kierowcy, stanowisko odjazdowe skrajne po lewej stronie.
Odpowiedz
Hej, jakoś taniego lasta trafiłem i jutro jedziemy do Primorska , i mam pytanko , czy przed sezonem są jakieś busy do Sozopola?, czy trzeba brać taxi lub wynająć auto
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I've watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die...

Odpowiedz
Sprecizuj pytanie prosze!
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz
jak z Promorska dostać się do Sozpola,  będę na miejscu 12-19sty czerwca
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I've watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die...

Odpowiedz
Ok. Jutro sprawdzę. Znalazłem to połączenie Primorsko- Burgas a później trzeba było się przesiadać Burgas- Sozopol więc chyba prościej będzie wynająć auto , trochę się zwiedzi stare śmieci i odwiedzi znajomą destylarnię.Chyba że jest w Primorsku taka atrakcja?

Odpowiedz
Pytanko odnośnie transportu z lotniska w Burgas/Sarafovo do Avtogara Yug w Burgas. Czy tuż przy budynku lotniska zatrzymuje się autobus 15A a przy rondzie autobus 15?
Odpowiedz
Tak, jadą z tego dworca, który jest obok stacji kolejowej. Ja czekałem na inny autobus, ale z tego co pamiętam, zatrzymywał się przy rondzie, a potem jechał do terminala.
Odpowiedz