Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sozopoł / Созопол
(01.08.2015 17:08:31)Szarlot_K napisał(a): Dżek nie orientujesz się czy można kupić i jakie są ceny ceramiki w Sozopolu? W Obzor drogo - garnek z uszami 6-7 LV. W Balczik były po 4 LV, ale nie było warunków do zakupu (dzieci marudzły po przechadzce po ogromnym parku). Ktoś pisał na forum gdzie najlepiej zaopatrzyć się w ceramikę ale nie mogę znaleźć tego wątku. W pamięci świta że mowa była o Sozopolu, Primorsku albo Pomorie...

Na razie się orientuję, podstawka czy jak to tam nie nazywać do sacza można kupić od 16 lv choć ja upatrzyłem sobie takie z przykrywką za 30. A reszta gliniaków muszę wypatrzyć ceny...
Odpowiedz
Pięknie wyremontowane okolce mariny. Świeża kostka brukowa, chodniki, choć zabrakło kasy na trawniki. Naprawdę jeet ładnie w tej kiedyś zaniedbanej okolicy. Sklepik:ze świeżymi rybkami przeniesiony na drugą stronę ulicy.
Odpowiedz
A jak tam ceny w knajpie 'z wiatrakiem'? Pamiętam, że kiedyś za obiad dla 2 osób, w tym ouzo, szopska i lody zapłaciłem w przeliczeniu 60 zł, ale to było 2004 Big Grin
Odpowiedz
(16.08.2015 15:21:41)twinsen napisał(a): A jak tam ceny w knajpie 'z wiatrakiem'? Pamiętam, że kiedyś za obiad dla 2 osób, w tym ouzo, szopska i lody zapłaciłem w przeliczeniu 60 zł, ale to było 2004 Big Grin

Chodzi Ci o Wiaterną Mielnicę? Nie jest tam na pewno tanio a śmie zaryzykować stwierdzenie, że jest to jedna z droższych knajpek w Sozopolu. Ale co nie oznacza, że nie można tam zjeść skromnego posiłku za przyzwoitą cenę.
Odpowiedz
Muszę się zebrać żeby napisać coś o Sozopolu bo uczucia mam mieszane. Na pewno będzie coś o dziwnym braku najzwyklejszych śmietników wzdłuż całej handlowej ulicy Ropotamo. Nie wiem kto to wymyślił, ale nagrodę powinien dostać.
Odpowiedz
(22.08.2015 08:15:45)Philodendron napisał(a): Muszę się zebrać żeby napisać coś o Sozopolu bo uczucia mam mieszane. Na pewno będzie coś o dziwnym braku najzwyklejszych śmietników wzdłuż całej handlowej ulicy Ropotamo. Nie wiem kto to wymyślił, ale nagrodę powinien dostać.

To prawda! Też się czasem musiałem "podpiąć" pod prywatny śmietnik. Ale to nie tylko przy Ropotamo.
Odpowiedz
dzek - gdzie mozna kupic najlepszą rakije???
Odpowiedz
(01.08.2015 23:47:01)dżek napisał(a):
(01.08.2015 17:08:31)Szarlot_K napisał(a): Dżek nie orientujesz się czy można kupić i jakie są ceny ceramiki w Sozopolu? W Obzor drogo - garnek z uszami 6-7 LV. W Balczik były po 4 LV, ale nie było warunków do zakupu (dzieci marudzły po przechadzce po ogromnym parku). Ktoś pisał na forum gdzie najlepiej zaopatrzyć się w ceramikę ale nie mogę znaleźć tego wątku. W pamięci świta że mowa była o Sozopolu, Primorsku albo Pomorie...

Na razie się orientuję, podstawka czy jak to tam nie nazywać do sacza można kupić od 16 lv choć ja upatrzyłem sobie takie z przykrywką za 30. A reszta gliniaków muszę wypatrzyć ceny...

Jeśli ktoś w przyszłości szukałby informacji na temat glinianych naczyń to największy wybór i zarazem najniższe ceny są w Sozopolu i w Bałcziku.
Zaczęliśmy wypróbowywać naszą dość pokaźną kolekcję przywiezioną z wakacji. Na pierwszy rzut poszły zapiekanki z kuchni bułgarskiej, węgierskiej i polskiej. I wszystko smakowało wyśmienicie, więc polecam te gliniane bułgarskie garnki do zapiekania przeróżnych potraw.
Odpowiedz
(02.09.2015 22:50:36)Szarlot_K napisał(a):
(01.08.2015 23:47:01)dżek napisał(a):

Jeśli ktoś w przyszłości szukałby informacji na temat glinianych naczyń to największy wybór i zarazem najniższe ceny są w Sozopolu i w Bałcziku.
Zaczęliśmy wypróbowywać naszą dość pokaźną kolekcję przywiezioną z wakacji. Na pierwszy rzut poszły zapiekanki z kuchni bułgarskiej, węgierskiej i polskiej. I wszystko smakowało wyśmienicie, więc polecam te gliniane bułgarskie garnki do zapiekania przeróżnych potraw.
[quote pid='13122' dateline='1441227036']
Ja kupowalam w zwyklym miejscowym sklepie w Primorsku.przy glownej ulicy ze wszystkimi pamiatkami niedaleko aqa parku.miseczki z pokrywka i uszami(beczolki lub plaskie)2,90lv,wazy do zup lub zapiekania potraw 17lv.Taniej nigdzie nie znalazlam, przynajmniej nie spotkalam nizszych cen.
[/quote]
Odpowiedz
(03.09.2015 21:58:27)anes17 napisał(a): [quote pid='13122' dateline='1441227036']
Ja kupowalam w zwyklym miejscowym sklepie w Primorsku.przy glownej ulicy ze wszystkimi pamiatkami niedaleko aqa parku.miseczki z pokrywka i uszami(beczolki lub plaskie)2,90lv,wazy do zup lub zapiekania potraw 17lv.Taniej nigdzie nie znalazlam, przynajmniej nie spotkalam nizszych cen.

[/quote]

To rzeczywiście strasznie tanio.
Dobrze że ich w takiej cenie nie znalazłam, bo kupiłabym pewnie dużo za dużo Wink
Zapomniałam podać cen - moje garnki z uszami i pokrywkami kupiłam za 4 LV, talerzyki za 6 LV.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości