Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Z gniazda jacky & maryli świata postrzeganie i na luzie opisywane ….
Bardzo mi się spodobały teksty Imć Kocura –  więc dla przypomnienia wybrane fragmenty z jego „neutralnego” światopoglądu:

„14 września, koło południa. Trwoga wielka ogarnęła lud boży, na widok Budynia z zabandażowaną ręką prawą. Na szczęście sprawa okazała się trywialna. Budyń po blisko miesiącu uników musiał podać rękę szefowej jeszcze rządu a następnie, odrazą  ogarnion, szorował ową dłoń szczotką drucianką i lizolem zlewał, przez co do ran doprowadził. Różne bywają  stygmaty.

18 września rano. Moja bassecica ma obstrukcję. W końcu rano udało się jej zrobić  klocka w kształcie małej litery ‘i’, wypisz, wymaluj jak z logo partii pewnej. Jeżeli w dalszym ciągu dnia wykupska ‘P’ i ‘S’, wybiorę sobie pseudonim i udam się na emigrację wewnętrzną.

23 września popołudniu. Budyniowy minister zapowiedział, że jego szefa zaprosił osobiście Franciszek, przez katolików zwany Ojcem, w dodatku Świętym (w sumie fajny gość, chociaż w sukience), do złożenia wizyty w Watykanie. Tego samego dnia wieczorem franciszkowy  minister oświadczył, że żadnego  zaproszenia nie ma. I to nawet nie dlatego, że Franciszek nie lubi gości z wazeliną, ale nigdy nikogo nie zaprasza.

24 września wieczorem – Budyń w trzy karoce zajechał  nocą ciemną do domu Prezesa. Zuch Budyń! Pokazał, że on ponad niedomówieniami wszelakimi. A i różnorodność w fikaniu koziołków pochwala. Pomyślcie – jeszcze lat parę wizyta nocna w domu starego kawalera z odchyłami byłaby uznawana za podejrzaną. Bo po co pojechał? Pogadać można wszędzie i  w samo południe nawet.To co oni robili? Kota głaskali?"

To jeszcze nie koniec cytatów.

„Straszno. Dziś w nocy zjawisko krwawego księżyca na nieboskłonie. Zawsze wieszczyło wydarzenia dramatyczne: pożogi, rzezie, onanizm, ciąże bliźniacze,  mordy poprzez zbicie mordy i brak orgazmu. I tym razem tak się dzieje: Budyń pojechał do Hameryki. W programie spotkanie z przedstawicielami Kazachstanu, Borneo, Wysp Zasypanych i Lupanarii Północnej. Co to będzie, co to będzie…”

I jeszcze…

„Budyń dał głos w Oenzecie. Na szczęście w tym samym czasie grały polskie siatkarki. Spotkał się też z Obamą – przez 10 sekund w drzwiach. Tyle to Czarny Lud biega na setkę.

PS. Do Usera korzystającego z (sic!) niebieskiej czcionki – jedna informacja i jedna prośba.

Informacja: byłego władcy nie trawię prawie jak Budynia. Niemniej, nie kopię leżących.
W ogóle od indoktrynacji politycznej gorsza jest chyba tylko religijna. Chociaż, czy ja wiem, czy gorsza? Jedni bez przerwy o dupie Maryni, drudzy o dupie poczętej.  

I prośba. Notatki z kuwety  zostały pomyślane jako swoista zabawa lingwistyczna, rubaszna nieco gra  słowem, gwoli rozbawienia samego autora a może i czytelnika - poprzez poszukiwanie nowych związków frazeologicznych choćby. Jak już Waść tu włazisz, spróbuj się dostosować a nie epatuj określeniami typu ‘strażnik żyrandola’, oklepanymi jako ta mongolska kobyła po napojeniu  zepsutym kumysem.

Czyli: kuweta szeroka, każdy może przykucnąć, ale nie wywalaj Waść z niej żwirku na podłogę…”

I staje się to dla mnie bardzo mocną inspiracją do pokazania jak można widzieć świat – niekoniecznie w zwierciadlanym odbiciu ale na pewno po przeciwstawnym biegunie.
Znakiem tego Panie Dziejku jak powiadał drzewiej mój śp. Dziadek celem może stać się pokazanie, iż gniazdo się buduje a potem utrzymuje w nim porządek i czystość. Kuweta kojarzyć się może z przemieszaniem piasku ( lub żwirku ) z nieczystościami.
Ale na pewno zgodzę się z jedną myślą przewodnią  Imć Kocura – ponownie cytuję
:  
„. Notatki z kuwety  zostały pomyślane jako swoista zabawa lingwistyczna, rubaszna nieco gra  słowem, gwoli rozbawienia samego autora a może i czytelnika - poprzez poszukiwanie nowych związków frazeologicznych choćby.”

Zatem mając podobne narzędzia czynić można i świat zbawiać.
Do poszczególnych kwestii rzecz jasna sukcesywnie powrócę jako że nie tylko historia lubi się powtarzać.
to przyjemne żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi....Big Grin
Ups.
To brzmi trochę jak wypowiedzenie wojny...
(30.09.2015 19:33:45)ventosa napisał(a): Ups.
To brzmi trochę jak wypowiedzenie wojny...

Niekoniecznie - może być swobodna wymiana poglądów.
Powinna wygrać siła argumentu a nie argument siły co się stało swego czasu na .com
Zawsze były, są i będą dwa bieguny.

Big Grin
Argumenty siły zostaną użyte, jeśli zacznie to wychodzić poza swobodną wymianę poglądów. Tak tylko mówię.
Oj!!Tu to chyba chodzi o to kto ma rację... To tylko moja subiektywna ocena.
– Nasza jest Polska tylko! Tylko my – Polacy! Jest tylko jedna racja! I ja! My ją mamy!
– Jedna jest racja, lecz ona jest przy nas!
– Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!
...:::Bbbuuulllgggaaarrriiiaaa Rrruuullleeezzz:::...
96 97 98 99 00 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
Dzień świra rulez Smile
(30.09.2015 19:52:05)mastika_fan napisał(a): Argumenty siły zostaną użyte, jeśli zacznie to wychodzić poza swobodną wymianę poglądów. Tak tylko mówię.

Takie elementy należą do wyposażenia Szanownych Adminów.
 Pytanie, czy wykażą bezstronność ?
 Liczę na to, bo na .com tego nie odczułem.
  Big Grin
Co miałem do powiedzenia, to powiedziałem. Co z tym zrobicie, to już up to you, jak mawiają za mniejszą i większą wodą :-)
Jacky i kocur - cenię Was za relacje turystyczne, za teksty polityczne, nie obraźcie się, NIESTETY NIE!