Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Papryka nadziewana twarożkiem....help!!!
(09.10.2015 23:19:41)mastika_fan napisał(a): Kojarzę, w Macedonii to kupowałem. Są takie papryczki, niezbyt duże, faszerowane serem i sprzedawane w słoiku w zalewie wody z solą i odrobiną octu, albo kwasku cytrynowego. One faktycznie są delikatnie podkiszone Smile

Witam,

To mże być to. Poszukam w necie przepisu.

Pzd

(10.10.2015 17:57:24)dar.iva napisał(a): mastika,akie widziałam nawet w Polsce,ale myslałam ,że zenek spożywał jakieś na ciepło.Chyba nie pomogę.Żebym widziała jak wyglądają....

Witam,

Troch mnie nie byo. Jaka grypa mczy mnie już 2 tydzeń.
One były na zimno. Poszukam bo chyba zdjcie robiem to jutro wrzucę.

Pzd
Odpowiedz
(11.10.2015 00:14:17)111zenek napisał(a):
(09.10.2015 23:19:41)mastika_fan napisał(a): Kojarzę, w Macedonii to kupowałem. Są takie papryczki, niezbyt duże, faszerowane serem i sprzedawane w słoiku w zalewie wody z solą i odrobiną octu, albo kwasku cytrynowego. One faktycznie są delikatnie podkiszone Smile

Witam,

To mże być to. Poszukam w necie przepisu.
Pzd

(10.10.2015 17:57:24)dar.iva napisał(a): mastika,akie widziałam nawet w Polsce,ale myslałam ,że zenek spożywał jakieś na ciepło.Chyba nie pomogę.Żebym widziała jak wyglądają....

Witam,

Troch mnie nie byo. Jaka grypa mczy mnie już 2 tydzeń.
One były na zimno. Poszukam bo chyba zdjcie robiem to jutro wrzucę.

Pzd

znalazłem zdjęcie

[Obrazek: 980d2585145e0.jpg.html]

linka

czerwone to pomidor a zielone to papryka faszerowana tym samym co pomidor.

komuś coś to przypomina, a kupowane tutaj

bar

na sztuki po 2 lewa

pozd
Odpowiedz
No ,no krajan się znalazł...
Odpowiedz
(11.10.2015 11:45:13)teresa napisał(a): No ,no krajan się znalazł...

witam,

jestem, właśnie kończę następną wersję poszukiwanej papryki nadziewanej. w całości przypiekłem z każdej strony na oliwie i po wypatroszeniu nadziałem bardzo ostrym nadzieniem na bazie twarożku i bułgarskich przypraw oraz czosnku. ale to nie to. coś innego trzeba zrobić z papryką. Może jakaś zalewa na noc i będzie dobrze. ale próbuję znaleźć jej skład.

pozd
Odpowiedz
W sumie zapisuj próby, bo może jakiś ciekawy inny przepis i smak wynajdziesz Angel Smile
Odpowiedz
(11.10.2015 11:51:12)wolffer napisał(a): W sumie zapisuj próby, bo może jakiś ciekawy inny przepis i smak wynajdziesz Angel Smile

dzięki.

najmniej fajne jest to że Bułgaria dopiero za 2 lata bo trzeba kasy nazbierać.
ale może ktoś w przyszłym roku mi podrzuci do kraju takie frykasy? 

pozd
Odpowiedz
Ja mam gdzieś w domu słoiczek takich drobnych papryczek bulgarskich nadzianych serem. Jak przerzuce Polki w spizarce to po składzie może do czegoś dojdziemy.
Odpowiedz
(11.10.2015 11:56:35)teresa napisał(a): Ja mam gdzieś w domu słoiczek takich drobnych papryczek bulgarskich nadzianych serem. Jak przerzuce Polki w spizarce to po składzie może do czegoś dojdziemy.

jesteś wspaniała. czekam z niecierpliwością to może i przepis da się odtworzyć  Smile

a gdzieś to można nabyć w PL?

pozd
Odpowiedz
W Rzeszowie w niedzielę na Dolowej. Nawet Zagorke dostaniesz jak się postarasz
Odpowiedz
(11.10.2015 12:01:48)teresa napisał(a): W Rzeszowie w niedzielę na Dolowej. Nawet Zagorke dostaniesz jak się postarasz

Rzeszowa nie znam, proszę o szczegóły. Co to i gdzie to jest Smile
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości