Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lustrzanka
Fujifilmy setki zwłaszcza z literką "x" są super! Co do Soniaków się nie rozeznaję aż tak ale chciał bym Soniaka RX1R
Арка беееее .... зашто ми не вдигаш ?! :-)))))
Odpowiedz
No Orlin ta setka wymiata

Wziąłem soniaka bo cena była jak z kosmosu, a naprawdę to niezły sprzęt - no i lekki, a no i ma całą matrycę !
ks. Tischner
„Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda”
Odpowiedz
(09.01.2016 10:25:06)peter napisał(a): No Orlin ta setka wymiata

Wziąłem soniaka bo cena była jak z kosmosu, a naprawdę to niezły sprzęt - no i lekki, a no i ma całą matrycę !

No,raczej większa matryca w sprzęcie to zaleta niby
Odpowiedz
(09.01.2016 10:25:06)peter napisał(a): no i ma całą matrycę !
??? co to jest cała matryca?
Odpowiedz
chodzi mi o rozmiar, że 1 calowa a nie np: 2\3
ks. Tischner
Odpowiedz
(09.01.2016 10:37:01)peter napisał(a): chodzi mi o rozmiar, że 1 calowa a nie np: 2\3

rily?
tutaj
http://www.optyczne.pl/
twierdzą, że "13.2 x 8.8 mm (CX) Exmor CMOS, 3:2, całkowita liczba pikseli: 20.9 Mpix"
To mi daje cirka ebaut 0,39"
Mnożnik dla ogniskowej obiektywu jest 2,7

BTW - podoba mi się Smile
Odpowiedz
Też sie zastanawialem nad tego sony bo ma zoom ale ciemniejszy obiektyw, fuji nie ma zoom-a tylko rownowartosc 35mm i obektyw jasny swiatlosila :2.
Zarówno sony jak i fuji maja matryce krop czyli APS-C -370mm kwadratowych tyle co lustranka nikona którą sprzedałem.
Nie wiem jak Ricoh...
Odpowiedz
(09.01.2016 10:48:46)orlinezze napisał(a): Też sie zastanawialem nad tego sony bo ma zoom ale ciemniejszy obiektyw, fuji nie ma zoom-a tylko rownowartosc 35mm i obektyw jasny swiatlosila :2.
Zarówno sony jak i fuji maja matryce krop czyli APS-C  -370mm kwadratowych tyle co lustranka nikona którą sprzedałem.
Nie wiem jak Ricoh...

Mój Ricoh GR ma APS-C maciorkę.
Odpowiedz
Slavekk ty amatora nie dołuj

chodzi mi o możliwości tego aparatu per cena, chyba bez konkurencji w tej kategorii - choć zastrzegam jestem amatorem

a tu dane z fotopolis

http://www.fotopolis.pl/n/15010/sony-cyb...a-matryca/

ps: idę popstrykać
ks. Tischner
Odpowiedz
(09.01.2016 10:48:46)orlinezze napisał(a): Też sie zastanawialem nad tego sony bo ma zoom ale ciemniejszy obiektyw, fuji nie ma zoom-a tylko rownowartosc 35mm i obektyw jasny swiatlosila :2.
Zarówno sony jak i fuji maja matryce krop czyli APS-C  -370mm kwadratowych tyle co lustranka nikona którą sprzedałem.
Nie wiem jak Ricoh...
Nie no, nie mieszajmy
Ricoh GR i Fuji X100 mają matrycę APS-C natomiast Sony RX100 ma połowę tego.

Jeśli RX100 ma ciemny obiektyw to brać RX100IV z obiektywem 1,8-2,8 Wink

@peter ja cię nie chcę dołować, ale to ty zacząłeś o parametrach więc tylko doprecyzowuję (fotopolis mówi to samo co optyczne.pl).
A sprzęt IMO super Smile
Bardziej poręczny niż te dwa wyżej
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości