Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 3.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ubezpieczenia turystyczne
O ile mi wiadomo to podaje się kraj do którego się jedzie, a ubezpieczenie działa na całej trasie do i z powrotem oprócz Polski. Nawet powinno zadziałać gdybyśmy jechali do Bułgarii przez Grecję. Tak mi się wydaje, ale oczywiście trzeba to sprawdzić.
Odpowiedz
Sprawdzałem przed chwilą na tzw FAQ-u i tam piszą że "odpowiedzialność AXA rozpoczyna się z chwilą rozpoczęcia podróży zagranicznej (czyli z chwilą przekroczenia granicy)" ale dopytam jeszcze jutro.
Odpowiedz
Dzwoniłem do Axa w zeszłym roku i wypytałem o wszystko. Ubezpieczenie działa we wszystkich krajach oprócz polski. Więc Ci z nad morza czy mazur (północy polski) mają gorzej chociaż zawsze pozostaje niezawodny NFZ Smile. Sam testowałem kilka razy działanie ubezpieczenia Axa - serdecznie polecam wykupienie (lecz nie testowanie). Więcej info w poście #74 i #96.
Odpowiedz
(12.05.2016 11:36:22)peter napisał(a): wykupione na BG - 4 osoby za 132 zł i od razu na wrzesień inna strona globu

kod działa - beata dzięki
Na jaki okres wykupiłeś? Mnie za 4os. na 15 dni wylicza 296,96PLN
Odpowiedz
Rezerwacja online na stronie https://www.axatravel.pl/travelswiat
Zwykle wybieram opcję medium. Jest jeszcze strona AXA, gdzie są wyższe sumy ubezpieczenia i wtedy wychodzą wyższe składki.
Kod działa przez całe wakacje, chyba nawet do końca września.
Odpowiedz
CarlosPL - wykupiłem ze strony którą podaje mysza, 132 zł po wpisaniu kodu, opcja Travel Large

co do czasu ubezpieczenia - tka jak napisał Bulgarius nie obejmuje Polski, no ale po co nam w kraju ? jeśli pobyt się przedłuża, ale ze względu tylko i wyłącznie choroby ubezpieczonego polisa działa dalej, do momentu powrotu do kraju
ks. Tischner
„Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda”
Odpowiedz
Dziękuję za odpowiedzi, faktycznie na powyższej stronie są korzystniejsze ceny. Wykupię sobie Travel Large Family... 10zł/dzień, wychodzi
Odpowiedz
Myszabe - czy do tego rodzaju ubezpieczenia - https://www.assistancewpodrozy.pl/ - dysponujesz kodem zniżkowym? Z góry dziękuję za pozytywną odpowiedź Smile
Odpowiedz
Niestety nie Stasiek2, kod LATO2016 działa tylko na ubezpieczeniach turystycznych, na AXA DIRECT nie mam kodu Smile Z mojego czatu z doradca wynikło, że takiego kodu zniżkowego w tej chwili nie ma ):
Odpowiedz
a spróbuj z tym kodem QM781I0
ks. Tischner
„Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda”
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości