to jest plaża z czarnym piaskiem , mozna nia doiść do Aheloj gdzie juz robi sie żółta. Jeżeli szukasz samotności to, to jest Twoje miejsce
|
Pomorie / Поморие
|
|
to jest plaża z czarnym piaskiem , mozna nia doiść do Aheloj gdzie juz robi sie żółta. Jeżeli szukasz samotności to, to jest Twoje miejsce
To jest jedno z obowiązkowich miejsc których odwiedzam będac nad "naszym morze"
autem dojedziesz do: https://www.google.pl/maps/dir/42.759743...!3e0?hl=en tu jest taki turek co za 5 leva cie obsmaruje blotem i zakopie w piasku ![]() a tu można bardzo tanio zjeśc i napić sie: https://www.google.pl/maps/@42.5770309,2...6656?hl=en to zdjęcie jest bardzo stare
"In vino veritas, in aqua sanitas"
26.05.2016 19:47:30
Dzieki za odpowiedzi
![]() czyli nie jest to zamkniety teren, bo zauwazylem ze nie ma tam wjazdu a na Google nie ma zdjec i myslalem ze nie mozna tego przejść do końca Swoją drogą dlaczego piasek jest tam ciemny? Czy jest to związane z jeziorem?
28.05.2016 16:50:35
Ja chciałbym przejść ten cypel od strony Aheloy a mianowicie wysiadłbym na przystanku Camping Aheloy
(???? gdziekolwiek to jest bo obleciałem pół Google i nie ma dokładnej lokalizacji) mogę się sugerować tylko schematem linii że ten przystanek jest za przystankiem Aheloy, ale gdzie i ile stamtąd jeszcze trzeba iść do początku mierzei to tego nie wiem. Może ktoś wie? Linia nr 7 (zamieszczam schemat)Jak juz uda mi się przejść ten skrawek (pewnie około 6-6,5 km) to dojdę do Pomorie tam zjem, zwiedzę to miasteczko i stamtąd wrócę już busem do Słonecznego B gdzie będę miał nocleg. A pytanko może ktoś zna położenie przystanku linii nr 7w Pomorie?
Na samym początku od strony Aheloi są błotka lecznicze, podobno pomaga na wszystko.
, ludziska się taplaja i to za darmochę, jest stary bunkier i troszkę golasów.Z tego przystanku odjedziesz do Rawdy, Słonecznego i Neseberu To jest zaraz po wyjściu z deptaku w Pomorie lub w nowej części hotelowej (28.05.2016 16:54:01)aekzal napisał(a): Na samym początku od strony Aheloi są błotka lecznicze, podobno pomaga na wszystko. a masz moze jakies fotki z tamtąd? Czy trzeba isc po błocie czy jest też piasek ? Pytam bo nie wiem jak sie ubrać na co być przygotowany Szczególne dziękuję za wskazanie miejsc przystanków w Pomorie
31.05.2016 23:22:41
Plaża i dopiero za plażą są błotka.
14.07.2016 22:58:11
Czy ktoś wie gdzie dokładnie jest Aquapark w Pomorie, czy jest przy głównej drodze bo w GoogleMaps jeszcze nie oznaczony, nie mogę też znaleźć ich strony internetowej, byłbym wdzięczny za informacje bo chcemy się wybrać z Białej na stare miasto i przy okazji Aquapark...
Nie wiem czy już otwarty ale przy głównej drodze, po prawej stronie od wjazdu z kierunku Słoneczny Brzeg do Burgas.
Pytanie do Orlina. Odnośnik do artykułu podanego przez Orlina
15.07.2016 11:58:08
Dokładnie jak sie mija Pomorie po prawej. Nie wiem tylko czy juz otwarty
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|