Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Assistance
Dzwoniłem do agenta ubezpieczeniowego. Mój Assistance obejmuje całą Europę (holowanie do najbliższego autoryzowanego serwisu, samochód zastępczy). Czyli nie potrzebny zakup dodatkowego ubezpieczenia.
Odpowiedz
A ja tam wykupiłem ASS w Gothaer za 170 zł wariant Lux, gdyż auto już nie najmłodsze, a róznie może być Smile
Odpowiedz
(23.06.2015 12:41:01)dżek napisał(a): Dzwoniłem do agenta ubezpieczeniowego. Mój Assistance obejmuje całą Europę (holowanie do najbliższego autoryzowanego serwisu, samochód zastępczy). Czyli nie potrzebny zakup dodatkowego ubezpieczenia.

Tez tak myślałem dokąd nie przyszło holować mojego paska do Polski, strzelił pasek rozrządu.
Naprawa na miejscu w serwisie ok 30dni Sad ,  wspomnę o kosztach kwota w granicach 12tys pln Sad .
Czasami warto zastanowić się nad wydaniem nawet dodatkowych 200-300pln.
Kiedyś na starym forum leon dobrze napisał adac ale tylko wykupiony na stronie niemieckiej, nasze przedstawicielstwo nie daje połowy tego co Niemcy.
Odpowiedz
A kto z forumowiczów ma dobrą ofertę na Assistance za granicą ? Turystyczne wykupiłem w AXA z polecenia myszy
W AXA Direct znalazłem takie coś :

https://www.assistancewpodrozy.pl/wybor-...1214e0f200

to jest oferta na 15 dni /niestety kod LATO2016 nie działa/

Może ktoś się podzieli informacją gdzie można dokupic atrakcyjne ubezpieczenie komunikacyjne tzn. mało kasy - duży zakres Smile
Odpowiedz
(29.05.2016 22:13:52)makej napisał(a): mało kasy - duży zakres Smile

Raczej nie ma takiego Smile
Odpowiedz
ASS - (ładny skrót, nie ma co...) najlepiej przy polisie na cały rok.
Warto brać od dobrego dostawcy usług (np. Mondial ma dobre opinie w Europie) i koniecznie zapoznać się z zakresem, bo często jest to 'pomoc w organizacji'. Jeżeli nie masz ASS a chcesz dobrze, to z tego co wiem niemiecki ADAC chwalą, choć darmo nie jest (ok. 80EUR na rok członkostwo w klubie) ale jest na osobę kierowcy a nie konkretne auto.
Bardzo źle słyszałem o starter24, ale to kilka lat temu. Zapoznać się można, porównać zakres i poszukać opinii aktualnych.
zdrówka, mrozek
Odpowiedz
Tak jak mrozek napisał, najlepiej razem z OC.
A ja dopiszę gdzie nie brać: żadne polisy bankowe, oferowane do konta albo jako osobny produkt! I to zarówno Ass jak i turystyczne.
Ja gdy pierwszy raz jechałem za granicę wykupiłem właśnie w (m)banku. Oczywiście zakres wydawał mi się wtedy super. Na szczęście nic się nie stało, bo jak po powrocie kolega zwrócił mi uwagę i porównałem z innymi, to... szkoda gadać.
Co prawda to było kilka lat temu, ale pewnie nie wiele się zmieniło.
Odpowiedz
A ja zwrócę uwagę na inną rzecz. Wykupując Assistance na rok, przed upływem 30dni można rozwiązać umowę. Zwracana jest część składki za niewykorzystany okres. Praktykowane na własnej skórze kilkukrotnie...  Big Grin
Odpowiedz
(30.05.2016 11:09:36)CarlosPL napisał(a): A ja zwrócę uwagę na inną rzecz. Wykupując Assistance na rok, przed upływem 30dni można rozwiązać umowę. Zwracana jest część składki za niewykorzystany okres. Praktykowane na własnej skórze kilkukrotnie...  Big Grin

<30 dni od wykupienia czy >30 dni do końca umowy?
Odpowiedz
(30.05.2016 11:20:48)Slavekk napisał(a):
(30.05.2016 11:09:36)CarlosPL napisał(a): A ja zwrócę uwagę na inną rzecz. Wykupując Assistance na rok, przed upływem 30dni można rozwiązać umowę. Zwracana jest część składki za niewykorzystany okres. Praktykowane na własnej skórze kilkukrotnie...  Big Grin

<30 dni od wykupienia czy >30 dni do końca umowy?

Do 30 dni od dnia wykupienia... tat, tak Tongue
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości