Ocena wątku:
  • 8 głosów - średnia: 4.38
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Na bułgarskim szlaku jacky @ maryla od lat !
Ale po co takie zabiegi?
W Bułgarii wszystkie mecze można oglądnać w paśmie niekodowane.
A dla takich co nie posiadają TV to można w internecie:

http://tv.bnt.bg/

http://nova.bg/live

http://play.gong.bg/ Abonament 30 dni: 5.79 BGN(EUR 2.99) (Można zaplacić z EPay lub karta)
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz
(12.06.2016 00:37:53)igi123 napisał(a): jacky poszukaj na Twoim Polsacie Das Erste albo ZDF i będziesz miał wszystkie mecze po niemiecku, tzn w języku wygranych tego turnieju  Big Grin

I właśnie tak uczyniłem.
Tyle, że jestem już po przestawce czasowej o tą jedną godzinę i ostatni mecz to już więcej niż ziewam.
Wczoraj zaspałem wyrównującą bramkę ruskich.
Znaczy się wczoraj widziałem mecze na ZDF a ichnia Jedynka jeszcze się nie pochwaliła.
Miałem wątpia, bo 2 lata temu ZDF zakodował satelitarne transmisje z Mistrzostw Świata a ja się wtedy plażowałem w Bocianowie...
to przyjemne żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi....Big Grin
Odpowiedz
(12.06.2016 08:47:32)jacky6 napisał(a): Miałem wątpia, bo 2 lata temu ZDF zakodował satelitarne transmisje z Mistrzostw Świata a ja się wtedy plażowałem w Bocianowie...

kodował tylko na HB, na Astrze było bez kodu, ewentualnie odwrotnie bo już nie pamiętam na której satelicie. Swoją drogą nie warto tego kupować będąc w BG, knajpa piwko, szopska Smile
...:::Bbbuuulllgggaaarrriiiaaa Rrruuullleeezzz:::...
96 97 98 99 00 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
Odpowiedz
Wawo ile trzeba zjeść tej szopskiej i wypić piwa chcąc zobaczyć wszystkie mecze Smile
Odpowiedz
(12.06.2016 11:33:28)Bulgarius napisał(a): Wawo ile trzeba zjeść tej szopskiej i wypić piwa chcąc zobaczyć wszystkie mecze Smile

Wreszcie się finalnie przemeblowałem w pokoju i mam możliwość oglądania tv nawet w pozycji horyzontalnej  Big Grin , która widziana byłaby raczej niekorzystnie w knajpce.
Wczoraj w obzorskiej knajpce - Złotej Rybce - sąsiadował z nami przy wieczerzy jakiś Angol, mocno kibicujący Walijczykom - ucieszył się tak zwycięskim golem, że prawie wylądował pod stołem. Na pewno miał znaczne trudności z opuszczeniem lokalu po meczu.

A ja jeszcze porządkując fotki z Pavel Banya znalazłem kilka z bułgarskiego wesela odbywającego się w przydrożnej knajpce.

[Obrazek: 2ltlc3k.jpg]

Podeszliśmy tam z ciekawości po zatankowaniu paliwa na sąsiadującym cepeenie. Dobiegały nas dźwięki miłej muzyki.

[Obrazek: 2vxq3wn.jpg]

Trafiliśmy akuratnie na wręczanie prezentów ślubnych.

[Obrazek: noilur.jpg]

Spojrzeliśmy na stół dla gości. Raczej skromnie, zaś butelka whisky dała mi asumpt do myślenia, czy zawartość była oryginalną czy też zawierała domasznią...

[Obrazek: 24zhwe9.jpg]

Wręczanie każdego prezentu połączone było odtańczeniem ...

[Obrazek: jshe0w.jpg]

Trochę się zdziwiłem obuwiem - drużbowej panny młodej - modna sukienka a na nogach coś w gatunku trampek.
to przyjemne żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi....Big Grin
Odpowiedz
No i dresiarz się pojawił. Widać, że nie przejmują się strojem zbytnio.
Odpowiedz
(12.06.2016 13:04:33)jacky6 napisał(a): Trochę się zdziwiłem obuwiem - drużbowej panny młodej - modna sukienka a na nogach coś w gatunku trampek.

W Polsce młodzież też już trochę luźniej, z dystansem ubiera się na wesela. Może i lepiej...
...:::Bbbuuulllgggaaarrriiiaaa Rrruuullleeezzz:::...
96 97 98 99 00 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
Odpowiedz
A do dresu lakierki!
Odpowiedz
Bo u nas, wesele ma być Duże i z Rozmachem. Na Podchalu do tej pory jest min. 7 dni. zabawy i picia. Mój kolega Słowak jak przyjechał na taką imprezę to nie mógł uwierzyć, że tak się można bawić.
btw. byłem świadkiem w knajpie wesela w Rumunii. Tańce, hulanki i ok. 12.00 koniec imprezy. Na stole cola i "aperityfy" jedzenia praktycznie zero. Co kraj to obyczaj.
Odpowiedz
То raczej nie zależy od kraju, a zasoby portfelu Smile
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości