Ocena wątku:
  • 5 głosów - średnia: 3.2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jest weekend, co pijemy? ;)
(18.06.2016 20:33:37)dżek napisał(a): Ale co, rowerem po flaszki???
No, a co? Autem mam jechac?[emoji6]

TapaTalkiem klepane

Pzdr
Marek
Odpowiedz
Marek ale to nie ten dział - lepszy będzie bulgaricus pedałuje Smile
Odpowiedz
Po gruntowych mozna autem, zawsze przed sądem mozna powiedzieć, że przepisy kodeksu drogowego dotyczą ... dróg publicznych, moze sędzia uwierzy  Cool
Mój wybór na wieczór to piwo "atak chmielu" i "a ja pale ale" browar Pinta  Smile
Odpowiedz
jeszcze mam zapasy z polskiego piwa:
na dziś 4-pak WarkiSmile
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz
Warka, niedobre!

Perła to jest to!
Odpowiedz
Dobreeee.
bo PolskieSmile))

mialem z 10 browarów próbek!

p.s.Spróbować prosze nowego piwa z Leżajska -

Leżajsk Chmielowe Pils
Standard American Lager

Piwo w stylu jasny lager uwarzone dla Grupy Żywiec przez Browar w Leżajsku (województwo podkarpackie). Zostało wprowadzone do sprzedaży 1 czerwca 2016 roku.
Piwo Leżajsk Chmielowe Pils powstaje zgodnie z tradycyjną recepturą na bazie wody, słodu jęczmiennego i aromatycznego chmielu. Dzięki procesowi chmielenia na zimno charakteryzuje się przyjemnym, chmielowym aromatem i szlachetną goryczką. Jego doskonale wyważony i orzeźwiający bukiet smakowy powstaje podczas spokojnego leżakowania w poziomych tankach, które pozwalają na równomierne dojrzewanie piwa w całej jego objętości. (opis producenta)
Dostępne w butelkach bezzwrotnych o pojemności 0,5l.
Odpowiedz
Leżajsk lubię też!
Odpowiedz
(18.06.2016 22:16:23)bateniki napisał(a): Dobreeee.
              bo PolskieSmile))

mialem z 10 browarów próbek!

p.s.Spróbować prosze nowego piwa z Leżajska -

Leżajsk Chmielowe Pils
Standard American Lager

Piwo Leżajsk Chmielowe Pils powstaje zgodnie z tradycyjną recepturą na bazie wody, ....
No niestety, że powstaje zgodnie z tradycyjną recepturą (a ta receptura może mieć np. 2 tygodnie, bo ją jakiś z marketingu napisał), to nie znaczy, że powstaje zgodnie z tradycyjną metodą ważenia w otwartych kadziach. Zaręczam Ci, że Żywiec robi tylko jedno takie piwo, które powstaje w Cieszynie "Brackie" i nie mylić tu z brackie pils.
To jest to
[Obrazek: 5408540_brackie.png]
Odpowiedz
Batenik a Raciborskim było Ci dane podrażnić podniebienie.
Następnym razem jak przyjedziesz do polski chętnie wymienię Leżajsk na Zagorkę Smile.
Odpowiedz
Jest fakt że po przyjęcie browaru Leżajsk przez grupy Żywiec nastaly ciężkie czasy Sad
Na początku lat 90 bylem magazynierem w hurtowni piwa w Leżajsku- pamiętacie takie piwo Kristal lub GOLD, na export do USA pakowane w kartonach- to bilo piwo!!!
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości