Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kiedy kupić waluty na wakacje?
Czułem, że przepłacam ale forintów coś nie mieli.
Odpowiedz
no, waluty zaczęły troszkę spadać
euro w tej chwili po ok. 4,4358zł
Odpowiedz
(29.06.2016 21:33:19)wolffer napisał(a): no, waluty zaczęły troszkę spadać
euro w tej chwili po ok. 4,4358zł

Brak jest niestety perspektyw na znaczny spadek. Sukcesem byłby powrót do kursu na dzień przed Brexitem
Odpowiedz
gdyby to zależało od samego Bretixu, to sytuacja się uspokaja i byłoby ok
natomiast mi osobiście wydaje się, że nasz bank nie ma takiej mocy jak nadzorcy strefy euro i dlatego łatwiej się bawić złotówką w kotka i myszkę
euro 4,4356zł
Odpowiedz
dziś kupiłem w Krakowie w kantorze po 4,42
Odpowiedz
Szanowni,

czy wiadomo Wam, coś na temat wypłaty lewa bezpośrednio z bankomatu w Bułgarii - czy prawdą może być, że gdy wypłacam z bankomatu swojej grupy czyli np. Unikredit to może być lepszy kurs niż gdybym kupił  euro w kantorze w Polsce i następnie sprzedał w banku bułgarskim zamieniając na lewa ?
Odpowiedz
Jeżeli masz konto w pekao sa (unicredit) i wypłacasz w bułgarskim bulbank (unicredit), to powinieneś mieć w tym dniu korzystniej, niż za euro w kantorze. Tak było jeszcze kilka miesięcy temu.
Odpowiedz
Dziękuję za odpowiedź. Sprawdzę w banku czy tak jest nadal - słyszałem o tym od kilku osób a Ty mnie po raz kolejny upewniłeś.
Odpowiedz
Tak jest nadal. Pisalo juz o tym kilka osób. Mam konto w pekao i od kilku lat wyplacam w bankomatach unicredit (Bulgarii Bulbank) bez dodatkowych oplat. Najkorzystniej jest, gdy ma się konto w euro, a euro kupuje się np. w kantorze internetowym na przelomie roku. A nie czeka na okazję w sozonie urlopowym.
Odpowiedz
z tym czasem zakupu jest akurat różnie. W 2015w marcu (okolice świąt wielakanocnych) cena wynosiła 4zł. W tym roku, może nie podobnie, ale też było niżej niż teraz. W sumie teraz zostało mi jeszcze czekać
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości