Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nawigacja, mapy na których jeździmy.
(14.07.2016 14:01:43)dżek napisał(a): Oprócz automapy na smartfonie

Dziś skląłem androidową autopomyłkę od najgorszych - wstydziliby się za to żądać pieniędzy... Angry
Oczywiście normalna wAM strzeliła focha (a dokładniej moduł GPS) a do iGO wbiłem tylko punkty "dojazdowe" i jechałem do twierdzy Owecz mocno na czuja...
Odpowiedz
Na automapie nigdy nie ustawiam całej trasy tylko co jakiś czas wbijam kolejne punkty docelowe. I wtedy dopiero działa...
Odpowiedz
(08.06.2016 18:03:28)dżek napisał(a): Przetestuj i wtedy pisz, jak nie wiesz do końca to nie pisz.
A więc przetestowałem. Cały dzień na Google maps online 900 km, trochę forum i kilka razy coś sprawdzone w googlach. Zużycie 146 mb

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Odpowiedz
(14.07.2016 15:54:18)dżek napisał(a): Na automapie nigdy nie ustawiam całej trasy tylko co jakiś czas wbijam kolejne punkty docelowe

Ja (na wAM) wbijałem całą - ale z ręcznymi VIA przy kluczowych miejscach Wink  Podobnie zresztą iGO (mapy TomTom) - i wesoło było, jak jedna chciała "w lewo" a druga "w prawo" Big Grin
Odpowiedz
Ja polecam ustalenie trasy za pomocą Targeo, którą można wgrać do AM.
Odpowiedz
Też polecam maps.me na Androida. Za free ze sklepu google.
Jechałem dzisiaj Łódź-Praga
Zawsze jeżdżę na Automapie w Larku na windows CE.
Na androida Automapa to pomyłka.
Maps.me prowadzio tak samo dobrze, znajduje ulice z adresami i działa szybciej niż Automapa.
Polecam jako drugą awaryjną nawigacje, a może jak potestuje dalej to jako podstawową Smile
Jedyny problem, że u mnie też nie można skonfigurować komunikatów głosowych, co wiąże się z częstszym zerkaniem na ekran.
Odpowiedz
Trasa dabrowa gornicza~byala zjadło około 120 Mb.
Odpowiedz
Mówiłem, że 500 Mb wystarczy. Ostatnio jechałem na dwóch identycznych automapach (dwie nawigacje) około 1000 km. I co ciekawe zdarzało się, że jedna wołała w lewo a druga w prawo.
Odpowiedz
Polecam MapFactor Navigator dostępna w sklepie googla. Działa offline, trzeba wcześniej pobrać mapy interesujących nas krajów, wtedy nie zajmuje dużo miejsca. Prowadzi dokładnie, nie wprowadzałem od razu całej trasy, tylko kawałkami, w Bułgarii widzi nawet drogi gruntowe Shy (zaprowadziła mnie z Sinemorca na lipite przez las). Miałem wersję darmową.
Odpowiedz
Tylko i wyłącznie Tomtom i Waze do omijania korków Smile
Odpowiedz