Nasza młodzież by nam nie darowała gdybyśmy nie pojechali do Aquaparku. My z resztą jesteśmy też trochę zwariowani, lubimy parki rozrywki ale te w ekstremalnym wydaniu, dlatego chętnie towarzyszymy młodym.
Dopytywałem na forum co z najnowszym aquaparkiem w Pomorie, okazało się dzięki informacji od
orlina że otwierają 22.07. a my wracamy 23.07.
Aquapark w Słonecznym Brzegu sobie odpuszczamy, po nieciekawych wspomnieniach z 2013 r. Chodzi o czas oczekiwania za kołem dmuchanym czy matą na której się zjeżdża - to było nieporozumienie, po jednym zjechaniu obsługa odbierała ci "wywalczony" rekwizyt by dać innemu bo kolejka była ogromna a ty miałeś się ustawić na nowo.
Czas zjazdu 1 minuta, czas oczekiwania za kołem 20-25 minut - porażka. Podobne kolejki na konkretne zjeżdżalnie, jak już "dorwałeś" koło to powoli po schodach na wieżę, tam przeciągi (wiało wtedy), gęsia skórka i co ino...
Poza tym tłumy ludzi... wiadomo duży kurort.
Wybór padł na Złote Piaski tym bardziej, że połączyliśmy wypad z Delfinarium a Warnie, wszak Złote Piaski to prawie dzielnica Warny...
Mieliśmy też miłe wspomnienia z tego Aquaparku z 2012r - tam zjazdy na bieżąco, multum kół pojedynczych i podwójnych, brak kolejek itp.
No i nie zawiedliśmy się, już na parkingu tylko kilka samochodów, myślimy - pasuje.
Pogoda bezwietrzna, ciepło, w środku faktycznie ludzi nie za dużo (godz.12.30), dominują grupy młodzieży przebywającej w Złotych Piaskach (przyszli chyba pieszo bo żadnego autobusu nie było widać), słychać głównie język polski, rosyjski, francuski i niemiecki. Wstęp 33lv za cały dzień + 5lv za szafkę ( braliśmy jedną na dwie osoby ).
Uwaga! Nie zabierajcie żadnego jedzenia i picia, nie wolno wnosić, przy wejściu kontrola plecaków. My o tym wiedzieliśmy ale grupa Rosjan pozbywała się prowiantu - konsumowali bądź rzut do kosza. My mieliśmy jedynie 0,5l butelki ze zwykłą wodą do picia, powiedzieli że to ok...
Na terenie aquaparku dwa snack bary, ceny nie specjalnie wygórowane - pizza 13-14lv (40cm), hamburger, hot dog 4-5 lv, jedynie piwo, ale to w drink barze w basenie 5 lv za 0,5lv ale to chyba po to, żeby za dużo nie kupić i się nie utopić

Fotki później bo teraz idę na rower