Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sozopoł / Созопол
(31.07.2016 21:33:53)peter napisał(a): mnogo

Określił bym bardziej dosadniej ale nie wypada))))
Арка беееее .... зашто ми не вдигаш ?! :-)))))
Odpowiedz
(04.08.2016 15:10:02)frytowski napisał(a): .......rozejrzałbym się po ogłoszeniach gdzieś na tym wielokrotnie zakręconym skrzyżowaniu/placu.

W poprzednim poście zamieściłem błędny link, oczywiście chodziło o to skrzyżowanie.

Pzdr
Marek
Odpowiedz
Miales racje :-D dzisiaj plazacentralna baaardzo zatloczona. Lepiej wybrac harmanite jesli ktos ma podobna odleglosc. Jesli ktos by chcial ingormacje odnosnie wypozyczania samochodow to koszt to ok 25-27 euro. Ktos wie skad moze odjezdzaja tutaj jakies busy do carewa i jak czesto jezdza?
Ps. Ile ida pocztowki z Sozo do Polski?
Odpowiedz
Tu jest Sozopolska Awtogara
Do Carewa coś tam zawsze jeździło, kilka lat temu jeździłem, rozejrzyj się, popytaj. Musisz mieć trochę cierpliwości, w temacie komunikacji publicznej na wybrzeżu jest słodki bałkański rozpiź..l Wink

Pocztówki? Raz szły 3 dni, raz 3 tygodnie, a raz w ogóle nie dotarły. Wink

Pzdr
Marek
Odpowiedz
W którym miejscu jest ta Veranda idąc od tego placo-ronda w centrum miasta? Big Grin
Odpowiedz
(05.08.2016 17:47:27)rafik napisał(a): W którym miejscu jest ta Veranda idąc od tego placo-ronda w centrum miasta? Big Grin

Tu jest wejście do Verandy. Zdjęcie sprzed roku. Obecnie sytuacja trochę inaczej wygląda bo jest tu restauracja.
Odpowiedz
(08.08.2016 17:21:55)marzena napisał(a): Witam. Proszę o poradę gdzie zaparkować auto chcąc zwiedzić Sozopol?

Po pierwsze, jeśli chcesz to zrobić teraz, w sierpniu, to postaraj się to zrobić poza weekendem. Teraz i tak tam jest mnogo luda i jeszcze więcej aut, a w weekend wszystko razy dwa.

Możesz pod tym nowym marketem.

Albo tu.
No i tu - choć szanse marne w sierpniu.

Na tym ostatnim płaciłem chyba 2 albo 4 lewa za godzinę - nie pamiętam. Co do reszty cen, gdzieś Dżek podawał, poszukaj.

Pzdr
Marek
Odpowiedz
Mnie się udało tutaj zaparkować.
Odpowiedz
A orientuje się może ktoś - jakieś miejsce z tureckimi ubraniami, podróbkami - jakiś rynek, targ?
Może być też poza Sozopolem.
Odpowiedz
Na głównej ulicy w Primorsku, za obszcziną trzeba skręcić w prawą odnogę Y - w kierunku portu. Tam jest kilka budek z butami i ubraniami. Warto też zapytać sprzedawcę, bo często chodzą kontrole celne i sprzedawcy chowają towary "oryginalne" Smile Smile
Kilka lat temu bez problemy "markowe" ubrania można było kupić na bazarze w centrum Słonecznego Brzegu.

Swoją drogą to tureckie conversy służą już dwa sezony...
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości