Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sozopoł / Созопол
Kar0ol -jest kilka sklepów jak wchodzisz na stare miasto i idziesz uliczką na prawo, znajomi wcześniej zrobili zakupy w Słonecznym a tam zrobili poprawkę, byli zadowoleni
ks. Tischner
„Prawdy są trzy: cała prawda, święta prawda i gówno prawda”
Odpowiedz
peter - niestety widzę że minęły dawne czasy i już ciężko uświadczyć "oryginalne" rzeczy Big Grin szkoda.

A czy orientujecie się gdzie można wypożyczyć skuter (na prawo jazdy B) żeby sobie trochę po okolicach pojeździć.
Czy wogóle jest taka wypożyczalnia i ewentualnie jaki koszt?
Odpowiedz
Właśnie też szukałem skuterów ale nigdzie nie znalazłem. Jedynie samochody, ale z tym też jest mały problem bo trzeba sobie wcześniej zarezerwować samochód ze względu na duży popyt na nie. Ceny od 25 euro za dobe. Gdyby ktoś chciał udać się do Primorska to jeżdzą autokary co godzine, zawsze o pełnych godzinach. Ostatni z Kiten przez Primorsko do Sozopola wraca o 18.
Jeśli ktoś chciałby udać się do Carewa to może wysiaść w Kiten i także co godzine jeżdzą busiki. Też o pełnych godzinach. Ewentualnie linia autokarowa jeżdząca do Sofii, gdzie ostatni autokar jedzie ( chociaż nie musi jechać :Big Grin ) o 22:50 z Carewa przez Kiten, Primorsko, Sozopol, Burgas do Sofii.
Odpowiedz
W Sozopolu odkryto starogreką świątynie Demeter i Persefony z 4-go wieku pr.n.e.

Tak na tych skałkach na starym mieście gdzie każdy z was był na spacerzeSmile
[Obrazek: 20150001.nos-Skamni-Sozopol.jpg]
Odpowiedz
Na ulicy Odessa jest sklepik Pana Mateusza (nawet na szyldzie jest napis, że mówią po Polsku). Jak zagadasz to zaprowadzi cię na zaplecze, gdzie masz spory wybór :-)

O tu!

https://www.google.pl/maps/@42.4154493,2...56!6m1!1e1
Odpowiedz
(05.09.2016 14:18:27)Philodendron napisał(a): Na ulicy Odessa jest sklepik Pana Mateusza (nawet na szyldzie jest napis, że mówią po Polsku). Jak zagadasz to zaprowadzi cię na zaplecze, gdzie masz spory wybór

...Ale wybór czego?
Odpowiedz
Nie wiem dlaczego nie umieściło cytowanego tekstu?
Nieważne.

To była odpowiedź do Kar0ola w sprawie sklepików z "oryginalnymi" rzeczami.
Odpowiedz
Czy w Sozopolu to standard, ze w restauracjach nie można zamówić samego picia tylko razem z posiłkiem? W dwóch restauracjach zdzyla mi sie taka sytuacja
Odpowiedz
A co masz na myśli?
cola czy flaszka wódki?
Bo jak godzyna pik, to nik nie pozwoly na jednej koli zajmować stolikSmile
"In vino veritas, in aqua sanitas"
Odpowiedz
Mi też się zdarzyła, ale bardzo dawno. Zjedlismy w innej knajpie i zaczął mocno padać deszcz. Weszliśmy do kolejnej i dostapilismy zaszczytu obsługi przez samą wlascicielke. Okazało się,że mówi po polsku To znaczy zna słowo na s......
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości