Pri Panczo - zaliczone.
Opinie napisze poniżej mój syn.
"Witam! Miałem okazję zjeść w restauracji jaką jest Pri Panczo. Restauracja zaskoczyła Mnie z początku przyjemnym klimatem, zielone drzewa dużo roślinności, chłodny wiaterek ogólnie rzecz biorąc było po prostu doskonale.Po paru minutach podeszła do nas miła kelnerka z uśmiechem na twarzy i mówiąc językiem polskim mieszanym z bułgarskim odebrała nasze zamówienie. Ostrzegła że na zamówienie będzie trzeba czekać do 30 min ale nie przejęliśmy się tym zbytnio. W końcu to nie aż tak długi czas oczekiwania.Trzydzieści minut przerodziło się w prawie godzinę ale też to znieśliśmy dalej siedząc uśmiechnięci zabraliśmy się do jedzenia.Szybko okazało się że potrawa jaką zamówiłem jest po prostu słaba, delikatnie mówiąc.Zamówiłem kavarmę, którą jadłem już w innych knajpach w Bułgarii.Danie nie zachwycało było wręcz nie do zjedzenia, słone pełne oleju i spalonych warzyw.Gdzie od czasu do czasu pojawiał się kawałek tłustego mięsa

. Innym daniem które zamówiliśmy był kurczak po wiejsku który jak się okazało nie był kurczakiem to były podroby nie w czym innym jak w oleju, których pełny talerz musieliśmy zostawić gdyż nie dało się tego zjeść. Jedyną potrawą jaka okazała się dobra był szaszłyk z jagnięciną który na tle pozostałych dań błyszczał jednak mięso z niego było mocno żylaste.Ogólnie restauracje oceniam na 4/10. Nie wiem może nie trafiliśmy z daniami ale nie zjadłbym tam więcej.

"
Dodam od siebie, ze rachunek najwyższy z dotychczasowych prawie 70 lewów. ( średnie rachunki za nasze obiady to 50-55 lewów).
Czy wrócimy do Pri Panczo ? - nie.
W Białej jeszcze słabe knajpy - to Pri Kamen ( pierwsza od góry na Czarnomorce), wodnisty tarator i bardzo zła kawarma (mało mięsa, sama cebula, wszystko podane na talerzyku)
Nasz subiektywny ranking knajp.
Numer 1 - Margaritta (10 % zniżki dla osób wynajmujących apartamenty w Byala Vista)
Numer 2 - Kosharata
Ostatnie obiady będą już na pewno w tych dwóch restauracjach ( nie eksperymentujemy już więcej)