Witam serdecznie Kolegów i Koleżanki
Jestem Dominika i to mój pierwszy post na forum.
Po zeszłorocznym urlopie w Chorwacji (Primosten i Baśka Voda), w tym roku postanowiliśmy odwiedzić Bułgarię. Wybór padł na Sozopol.
Będziemy na miejscu od 4 do 18 czerwca.
Mam do Was pytanie odnośnie "bocznych" plaż. Będziemy stacjonować przy zbiegu ulic Via Pontika i Antea.
Wiem, już że do centrum i starego miasta jest ładny kawałek, ale my lubimy spacerować
Niedaleko od naszej kwatery na mapie jest dłuuuga plaża Kavatsite. I tutaj chciałabym się dowiedzieć, czy wstęp na tą plażę jest płatny czy nie? Czy będziemy mogli ją przejść od jednego początku/zejścia aż do końca, gdzie jest na mapie zaznaczone piasachnata lilia? Czy na tej plaży można się rozłożyć ze swoimi ręcznikami, czy też przeważają płatne parasole i leżaki? A jak wygląda kwestia barów na plaży? Czy jeśli zamówię sobie coś do jedzenia i picia, to będę mogła skorzystać z leżaków, czy trzeba dodatkowo za nie zapłacić? I dokładnie te same pytania mam co do drugiej plaży, która zaczyna się od kempingu Złota rybka. Czy wyjście na nią jest płatne? Czy można ją przejść od początku aż do końca, gdzie na google maps znajduje się Bar Botanic.
Będę bardzo wdzięczna Wam za odpowiedzi!
Pozdrawiam Dominika